23948sdkhjf

Antallet af B&O-butikker falder

Finanskrisen kan blive en hård tid for B&O, idet størstedelen af produkterne afsættes gennem de såkaldte B1-butikker.
Det er ingen hemmelighed, at finanskrisen koster flere butikker livet. Ligeledes er det heller ingen hemmelighed, at salget af luksusvarer falder, og den cocktail risikerer at ramme B&O ekstra hårdt, idet det meste af Struer-virksomhedens salg foregår gennem de selvstændige B1-butikker, der fungerer på franchise-basis. Troels Michael Lilja fra Syddansk Universitet understreger, at der er fordele ved systemet i og med, at B&O ikke skal bekymre sig om husleje og lønomkostninger i krisetider, men der er også ulemper, som kan ramme B&O hårdt. Det skriver Berlingske Business.

- Omvendt er man ikke herre over, om butikker må lukke ude i de enkelte byer. Lukker en butik skal man ud og hverve en ny franchisetager, og det kan være svært, som markedet ser ud nu, siger Troels Michael Lilja til Berlingske Business.

I seneste halvår lukkede 42 B1-butikker, mens 22 nye blev åbnet. Hos B&O er topchef Karl Kristian Hvidt Nielsen klar over risikoen, og selv om han forventer yderligere lukninger, har han iværksat en række tiltag, der skal dæmme op for udviklingen. Det drejer sig dels om en øget erfaringsudveksling på tværs af B&O’s regioner og dels om øget produktudvikling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14