23948sdkhjf

Nye datalogi-professorer styrker erhvervsrettet forskning

Med udnævnelsen af to nye datalogi-professorer understreger Aalborg Universitet betydningen af en nær kobling mellem forskere og erhvervsliv. Professorerne er eksperter på et par af de områder, hvor virksomheder er mest ivrige efter at samarbejde og få hjælp.
De to nye professorer Peter Axel Nielsen og Jan Stage er begge travlt beskæftigede med igangværende forskningsprojekter og tværgående samarbejder.

Peter Axel Nielsen fokuserer i øjeblikket på it ledelse i de danske kommuner, samt på hvordan videnssystemer og vidensledelse kan forbedres med inspiration fra internetbrugeres sociale udveksling af oplysninger. Han er desuden leder af et nationalt ph.d. program i informationssystemer, og han er med til at rådgive Videnskabsministeriet om brugen af open source software i det offentlige.

- Jeg forsker i udvikling af software og IKT til private og offentlige virksomheder. For eksempel ved at se på, hvad der sker med organisationer, når man indfører informationssystemer. Derfor arbejder jeg meget med udviklingsprocesser, og med hvordan de skal opbygges og implementeres, fortæller Peter Axel Nielsen.

Hans ligeledes nyudnævnte professorkollega Jan Stage har netop modtaget en stor forskningsbevilling til et projekt, som skal forbedre brugervenligheden i offentlige selvbetjeningsløsninger på nettet. Projektet er karakteristisk for Jan Stages generelle fokus på teknologiens betydning i vores hverdag.

- Jeg arbejder med anvendelsen af computere og anden informations- og kommunikationsteknologi til en lang række menneskelige aktiviteter, uanset om det er i hjemmet eller på jobbet. Mit arbejde handler både om udvikling og brug af IKT. For eksempel ser jeg på, hvordan man kan gøre softwaresystemer nyttige til den sammenhæng, de skal anvendes i, og hvordan man kan forstå brugerne og integrere deres behov i designet af et system, forklarer Jan Stage.

Kilde: Aalborg Universitet - http://www.aau.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097