23948sdkhjf

Elektronik og IT hitter på Ingeniørhøjskolen

Der er trængsel på gangene i denne uge på Ingeniørhøjskolen i Århus, hvor 124 nye studerende netop er startet på ingeniørstudiet. Antallet af nye studerende er knap 30 procent større end sidste år, og topscorerne er elektro- og IT-uddannelserne, hvor optaget næsten er fordoblet.
- Med næsten en tredjedel flere nye studerende end i februar sidste år er vi meget tilfredse med vinteroptaget. Stadig flere unge har fået øjnene op for, at uddannelsen og arbejdslivet som ingeniør er spændende og kan føre en lang række forskellige jobs både i Danmark og udlandet, siger prorektor Keld Laursen fra Ingeniørhøjskolen.

Med 124 nye studerende på skolens diplomingeniøruddannelser er optaget i februar 29 procent højere end optaget i februar 2008, hvor 96 startede med at læse til diplomingeniør.

Søgning til elektro og IT fordoblet
De mest populære studieretninger målt i antal nye studerende er bygning med 45 nye studerende, maskin med 35 nye studerende og informations- og kommunikationsteknologi med 18 nye studerende.

Uddannelserne med størst procentuel fremgang er imidlertid elektro og kommunikations- og informationsteknologi, der begge næsten har fordoblet deres optag i forhold til sidste år.

- Mobiltelefoner, iPods og digitalkameraer er en naturlig del af de unges liv, og på uddannelserne lærer de at udvikle de teknologier, de bruger i hverdagen. Samtidig har vi ændret de to uddannelser, så de studerende oplever en mere naturlig progression i studieforløbet end tidligere, hvilket har gjort dem mere attraktive, siger Keld Laursen.

Overbygning som civilingeniør
Ifølge prorektoren er en anden vigtig årsag til den generelt øgede søgning til diplomingeniøruddannelserne, at Ingeniørhøjskolen i de senere år har udbygget samarbejdet med Aarhus Universitet, så det nu er muligt at læse videre til civilingeniør inden for en række områder i Århus.

- Tidligere skulle man tage til Ålborg eller Odense for at blive civilingeniør, men i dag kan man som diplomingeniør tage en overbygning på to år og blive civilingeniør i Århus. Vores undersøgelser viser, at muligheden for at læse videre i høj grad er med til at trække flere unge ind på diplomingeniøruddannelserne, siger Keld Laursen.

Niveau fastholdes på adgangskurser
Ingeniørhøjskolen har også formået at fastholde sidste års rekordstore søgning til adgangskurserne, der forbereder studerende uden de adgangsgivende eksamener i eksempelvis matematisk og fysik til ingeniørstudiet.

- Adgangskurserne er en god fødekanal til vores ingeniøruddannelser, ligesom de studerende på adgangskurserne ofte har en erhvervsfaglig baggrund, som er med til at styrke studiemiljøet. Derfor er det særdeles tilfredsstillende, at vi her har fastholdt antallet af studerende fra sidste år, hvor vi oplevede den største søgning i mange år, siger Keld Laursen.

Kilde: Ingeniørhøjskolen i Århus - http://www.iha.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.562