23948sdkhjf

Produktnyhed: Slut med overtrædelser af køre/hviletider

Mechtronic lancerer et helt nyt produkt, som gør det nemmere at overholde køre/hviletidsbestemmelserne og planlægge arbejdsdagen – Mechtronic Drive Guide.
Mechtronic Drive Guide (MDG-100) er et hjælpeværktøj til alle chauffører, der er omfattet af køre-/hviletidsbestemmelserne. MDG-100 gør det nemt, at overholde dagens køre- og arbejdstid, og samtidig vil chaufføren have god samvittighed i en ellers travl arbejdsdag. MDG-100’s funktionsbeskrivelse er kort: At planlægge arbejdsdagen for chaufføren for at effektivisere bilens kørsel.

MDG-100 kan håndtere 9 og 10 timers daglig køretid samt 13 og 15 timers arbejdstid. Chaufføren kan i løbet af dagen frit ændre køre- eller arbejdstid. Samtidig holder MDG-100 styr på, og optimerer pauser, så de 15 + 30 min. eller 45 min. på én gang afholdes på de optimale tidspunkter. Der vil komme en alarm, før en køreperiode eller den samlede køretid udløber - displayet begynder at blinke, og en lydgiver bliver aktiveret. Chaufføren kan med MDG-100 altid aflæse i displayet, hvor meget køretid der er indtil fyraften. MDG-100 henter automatisk knappositionen fra den digitale fartskriver, så chaufføren kun skal koncentrere sig om at betjene den digitale fartskriver korrekt. Det er også muligt at få en alarm, når håndbremsen trækkes, eller døren åbnes, så chaufføren huskes på at stille den digitale fartskriver korrekt (kørsel/hvile/andet arbejde). MDG-100 tæller også hviletid (op til 100 timer).

MDG-100 er i et designkabinet med et stort overskueligt LCD display. Monteringen er meget enkel, da kun fire ledninger skal monteres, og samtidig undgår man at bryde plomber i forbindelse med monteringen. Dette gør, at det ikke er en ekstra udgift til en genplombering af fartskriveren.

Mechtronic har oparbejdet meget stor erfaring omkring køre/hviletidsområdet de senere år. De har over denne periode solgt ca. 5.000 stk. af deres RKC-900 køretidscontroller (en ”lillebror” til MDG-100).

- Vi har det sidste år arbejdet meget intenst på at få udviklet MDG-100, så vi kunne tilbyde markedet et produkt, som modsvarer deres øgede forventninger. Vi har fået utrolig flot feedback fra udvalgte forhandlere og vores testpiloter. Vi fortsætter med at producere den tidligere model, RKC-900 køretidscontroller, da der stadig er et marked for den, og prisen på den er lidt lavere, udtaler Jan Simonsen og fortæller videre:

- Testpiloter har igennem de sidste tre måneder testet og afprøvet vores MDG-100. De er kommet med nogle få ændringer til MDG-100, ændringer som virkede mere logiske for dem. Vi har lyttet meget til deres behov og ønsker. ”Keep it simple” har igennem hele forløbet været vores eneste krav.

En af testpiloterne er Finn Meedom fra vognmandsfirmaet Tage Meedom, Haderup. Finn er medejer af firmaet, og han siger:

- MDG-100 er et godt hjælpeinstrument i en ellers travl hverdag til forholdsvis billig penge. Man skal kun træde ved siden af én gang, så har MDG-100 tjent sig hjem. Jeg kan nu gennemføre min arbejdsdag med god samvittighed, og det betyder meget. Vi vægter det højt i firmaet, at vi holder os på den rigtige side af køre/hviletidsreglerne. Jeg kan nu altid se, hvor meget tid der er tilbage af min arbejdsdag, disse oplysninger får jeg ikke fra en digital fartskriver. Ringer min speditør og spørger, om jeg lige kan tage en ekstra tur, så kan jeg med det samme se, om jeg har køretid nok til opgaven.

Fremtidige overtrædelser af køre/hviletidsreglerne burde være fortid, hvis man lader sig guide efter MDG-100. Mechtronic har udviklet et unikt hjælpeværktøj, hvor chaufførens behov har været det centrale.

- Vi har haft en bevidst strategi om, at MDG-100 inkl. monage skulle ligge på omkring kr. 3000,- + moms. Det svarer til, hvad mindste bødetakst ligger på. Vognmændene har en stor interesse i, at deres chauffører undgår bøder, og at deres vognpark bruges effektivt indenfor køre/hviletidsreglerne. Betjeningen er meget enkel, og sådan skal det også være, for ellers bliver instrumentet ikke brugt, udtaler Jan Simonsen.

Kilde: Mechtronic - http://www.mechtronic.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062