23948sdkhjf

Græshungrende robotter ude på et skråplan

Fremover kan kommunale gartnere få en hjælper til det hårde og tidskrævende arbejde at holde landets grøftekanter veltrimmede. Mød den intelligente robot, der klipper græs, selv når det går op ad bakke.
- Det vil være en væsentlig hjælp til de danske kommuner til at spare nogle af de mange både fysiske og økonomiske ressourcer, der i dag bruges på at pleje grønne arealer.

Ordene kommer fra Lasse Mogensen, direktør i innovationsnetværket RoboCluster, når han fortæller om de forventninger, han har til den robot, som partnerne bag projektet Plant Nursing Robotics netop har afsluttet.

Nu får brugere og presse selv fornøjelsen af at se og prøve robotten i aktion og finde ud af, om den er lige så smart, som den lyder, når partnerne bag projektet inviterer til workshop og demonstration af robotten.

Wii på græsplænen
Græsslåmaskinen Lynex er med sine larvefødder designet til specielt at operere på skråninger. Nu er den danskproducerede maskine blevet udstyret med intelligent robotteknologi. I praksis vil det sige, at når medarbejderen tager Lynex med på arbejde, kan han styre den rundt med en Nintendo Wii controller eller lade den selv stå for arbejdet.

- Med en Wii controller bliver styringen meget nem for medarbejderne. Alle der får den i hånden, kan styre robotten efter 30 sekunder, fortæller Kjeld Jensen fra Syddansk Universitet.

Med controlleren kan robotten styres rundt og markere grænserne for det areal, der skal slås. Derefter vil robotten selv udføre den resterende opgave autonomt, via sin indbyggede GPS sender, som er kombineret med nyudviklet avanceret software. Imens kan servicemedarbejderen foretage sig andre ting.

Det har vist sig, at udover at overtage det ualmindeligt hårde arbejde, det er at slå græs i grøftekanter og på støjvolde, bruger robotten kun en time på at gøre det samme arbejde, som en medarbejder vil være seks timer om at udføre.

Man vil kunne opleve robotten onsdag den 4. februar hos Horsens Kommune, Endelavevej 5, 8700 Horsens:

Kl. 10.00–12.00 gennemgår partnerne i Plant Nursing Robotics resultaterne og fremtidsperspektiverne for automatiseret, intelligent plantepleje.

Kl. 12.00–12.30 projektets partnere demonstrerer løsningen i dens naturlige omgivelser, og stiller op til spørgsmål og interviews.

Kilde: RoboCluster - http://www.robocluster.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.146