23948sdkhjf

Produktnyhed: Holbech-Technic har udviklet en ny energieffektiv LED lampe

Kravene til den nye lampe var tårnhøje – blandt andet energieffektivitet, minimal vedligeholdelse, fleksibilitet i anvendelses- og placeringsmulighederne og nem udskiftning. Resultatet blev den nye hyper fleksible LED lampe Pop-Eye.
Et ønske fra en stor offentlig kunde, som efterspurgte en energieffektiv lampe til udskiftning af gamle ”energislugere”, satte Holbech-Technic i gang med at udvikle den nye Holbech Pop-Eye 108 LED.

Pop-Eye bruger nyeste LED teknologi
Kravet om energieffektivitet og nem udskiftning førte Holbech-Technic i retning af den nyeste LED teknologi. Dette har resulteret i, at den færdige lampe har et energiforbrug på kun 4W samtidig med at, den kan tilsluttes direkte til 230V uden transformator. Pop-Eye er derfor også ideel til udskiftning af eksisterende lamper, og da den ikke kræver kompliceret og dyr ledningsføring, er den også billig at installere.

Kundens krav om minimal vedligeholdelse blev ligeledes imødekommet gennem brug af den nye teknologi. Dette betyder, at lampen er yderst driftsikker og stort set vedligeholdelsesfri, idet LED lyskilderne har en gennemsnitlig levetid på over 50.000 timer.

Gennemtænkt fleksibilitet
Men henblik på at opfylde kundens ønske om fleksibilitet er Pop-Eye modulopbygget, så den har talrige konfigurationsmuligheder. Frontpladen består af tre udskiftelige lag, som gør det er muligt at indsætte alternative farver og motiver. Det kunne eksempelvis være husnummer, logoer, piktogrammer eller henvisning til nødudgange, alt efter kundeønske. Desuden giver alukseringen af aluminiumet mange farve- og nuancemuligheder.

Lampens kompakte størrelse giver et utal af placeringsmuligheder. Samtidig betyder det enkle og stilrene design, at lampen komplementerer såvel ældre som moderne arkitektur på en udtryksfuld måde, hvorfor den kan anvendes i mange forskellige slags omgivelser.

Altid smuk
Pop-Eye holder sit flotte udseende i mange år og nedbrydes ikke af vind og vejr. Delene til lampen er fremstillet i glasblæst og alukseret aluminium samt akryl. En af de væsentligste fordele ved aluminiumet er, at det er nemt at bearbejde, og ved korrekt materialevalg og overfladebehandling kan det modstå selv aggressive miljøer.

Valget af akryl frem for polycarbonat bunder i akrylens ekstreme modstandsdygtighed over for UV-stråling. Dette gør, at lampen ikke ændres og bliver gullig med tiden, men fastholder det oprindelige glasklare udseende. Alle komponenter i lampen er desuden kraftigt dimensioneret for at imødekomme kravene til produkter i det offentlige rum.

Til en begyndelse er der to modeller
Pop-Eye fremstilles til at starte med i to standardudførsler – ”Spot” som leder en kraftig lyskegle opad eller nedad og ”Frosted”, som med et diffust lys på frontpladen skaber et behageligt og blændfrit direkte lys. Fælles for de to er, at de via en reflektor forrest i lampen kaster et flot lys tilbage og skaber en dekorativ indirekte stemningsbelysning på monteringsfladen.

Udviklingen af Pop-Eye
Mange års erfaring med løsning af kundeopgaver indenfor produktudvikling fordelt på mange forskellige brancher har tilført Pop-Eye kvaliteter igennem hele udviklingsprocessen. Selve formgivningen er en leg med former, geometri og funktioner, som i dette tilfælde har været lys, pap og papir.

Formgivningsprocessen stopper ikke her, men fortsætter i 3D Cad programmet SolidWorks, hvor man optimerer på geometri og størrelser, som udmønter sig i nye funktionsmodeller og skuemodeller, hvor i dette tilfælde lysets opførsel afprøves. Produktionsmetoder, materialevalg og delkomponenter bliver herefter gransket, og fordele/ulemper holdes op imod hinanden.

Den nyudviklede LED-lampe bliver produceret hos søsterselskabet Holbech Design.

Kilde: Holbech Technic - http://www.holbech-technic.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078