23948sdkhjf

Farum-firma har prikket hul på vækstplan

Scandinavian Micro Biodevices har ansat den første håndfuld nye medarbejdere, siden nye amerikanske ejere kom til i august sidste år

Scandinavian Micro Biodevices (SMB) i Farum har så småt slået igennem internationalt med lab-on-a-chipteknologi.

Virksomheden, der hjælper dyrlæger med at stille en række diagnoser for hunde, katte og heste, blev i august 2016 købt af amerikanske Zoetis, en af verdens største leverandører af lægemidler o.l. til veterinært brug. Prisen var på hele 80 mio. dollars, svarende til 536 mio. kr.

Firmaet bliver dog liggende i Farum.

Vil udvide markedsandelen
- Vi har allerede godt fodfæste i USA og på flere europæiske markeder. Med den kapital, som Zoetis tilfører, og med deres globale salgskanaler kan vi tage det sidste vigtige skridt til global tilstedeværelse, siger Ole Kring, administrerende direktør i SMB, til DTU.dk.

Markedet for veterinære produkter udgør globalt omkring 30 mia. kr., og det vokser med cirka 8 procent årligt.

- Bare ved at fastholde sin markedsandel kan en virksomhed altså forvente en årlig vækst på 8 procent. Vores ambitioner rækker dog længere. Vi forventer at vokse med 20-30 procent årligt, så vi inden for en kortere årrække når op på en trecifret millionomsætning målt i dollar, siger Ole Kring.

Den første håndfuld er hentet ind
Ud over indsprøjtningen af kapital indgår det i aftalen med Zoetis, at SMB skal udvide antallet af medarbejdere. Inden aftalen, som blev indgået i starten af august 2016, havde virksomheden 35 medarbejdere.

- Vi har allerede ansat de første fem nye medarbejdere, hvoraf tre har DTU-baggrund. Vi forventer at ansætte et tocifret antal ingeniører. Men vi holder en smule igen med tempoet. Vi vil gerne sikre os, at virksomhedens sjæl kan følge med, siger Ole Kring.

30 procent om året - indtil videre
Vedholdenhed og frækhed sikrede i sin tid SMB adgang til det amerikanske via en aftale med amerikanske Abaxis.

Det gennembrud startede en positiv spiral, som gjorde SMBs produkt kendt på markedet. Fra 2009 til 2015 voksede virksomheden med hele 30 procent om året. Samtidig gik man fra at fremstille 50.000 test-kit årligt til 500.000. Desuden gik man over til fuldautomatisk produktion.

Undervejs nåede Farum-virksomheden en vigtig milepæl. I 2012 gav SMB overskud for første gang.

Kilde: DTU.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079