23948sdkhjf

Mængden af elektronikaffald vokser eksplosivt

Elektronikaffald fra 12 asiatiske lande vejer nu 2,4 gange så meget som den store pyramide i Giza

Elektronikaffald er et stigende problem. På fem år er mængden af elektronik, som bliver smidt væk, steget næsten to tredjedel i 12 Øst- og Sydøstasiske lande, viser en opgørelse fra United Nations University.

Kina alene har mere end fordoblet mængden af elektronikaffald fra 2010 til 2015. Stigningen er mere præcist på 107 procent, så der nu er tale om 6,7 mio. tons elektronikaffald.

For de 12 lande i Øst- og Sydøstasien som helhed voksede elektronikaffald med 63 procent til 12,3 mio. tons fra 2010 til 2015. Det er 2,4 gange vægten af Den store pyramide i Giza, eller Keopspyramiden.

Opgørelsen dækker Cambodia, Kina, Hong Kong, Indonesien, Japan, Malaysia, Fillippinerne, Singapore, Sydkorea, Taiwan, Thailand og Vietnam.

Skadelig bortskaffelse
Årsagner til den stigende affaldsmængde er en større middelklasse og dermed flere forbrugere, flere gadgets og kortere levetid for selvsamme gadgets.

I de omtalte lande er genbrug af elektronikken og de forskellige værdifulde elementer, de indeholder af meget forskellig kvalitet og omfang, ofte med skade til miljø og mennesker til føjer.

I december viste en kortlægning, at op mod halvdelen af elektronikaffald i Danmark, fx computere, telefoner og vaskemaskiner, ender på et marked uden om systemet.

Læs hele rapporten Regional E-waste Monitor: East and Southeast Asia her.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094