23948sdkhjf

Grøn startup: Investorer venter allerede i mailboxen

SBT Aqua har vundet Green Tech Challenge 2016. Og det er et meget praktisk tidspunkt, virksomheden bliver blåstemplet
Det er blevet til mange rugbrødsmadder, siden nu CEO i SBT Aqua, Gustav Erik Skands og makkerne Christian Vinther Bertelsen og Frederik Aalund startede deres projekt for tre år siden. Men det gør ikke så meget, synes Gustav Erik Skands.

- Vi gør det her, fordi vi mener, det kommer til at have en stor indflydelse på miljøet og medvirke til at sikre flere landes infrastruktur i fremtiden. Jeg har det fint med, at det ikke er økonomisk sus og dus lige nu, siger han.

Noget tyder på, at de rent faktisk kommer til at få indflydelse. Folk tror i hvert fald på deres projekt, der vil revolutionere mikrobiologisk kvalitetskontrol med deres teknologi, som i real time måler bakterieindhold i vand.

Som vinder af Green Tech Challenge 2016 får SBT Aqua æren, 100 timers samarbejde med Green Tech Challenge og et gavekort til BizSpark Plus til en værdi af 120.000 dollars sponsoreret af Microsoft.

Perfekt tidspunkt til opmærksomhed
Det er dejligt at være vinder af Green Tech Challenge, men hvad der er endnu bedre ved Green Tech Challenge, er eksponeringen for et interesseret publikum.

- Vi skal til at hente investorere. Og som vinder af Green Tech Challenge får vi både validering og en blåstempling, som er god at have, når man skal til at søge investorer, siger Gustav Erik Skands.

Green Tech Challenge er et fem-dages acceleratorprogram, hvor de medvirkende virksomheder bliver udsat for en række fagpersoner. Alle virksomhederne er grønne, og i fredags sluttede programmet med at kåre vinderen. Her var investorer, startups og andre interesserede entreprenører og interessenter til stede, og faktisk har SBT Aqua allerede fået interessante reaktioner på deres medvirken i Green Tech Challenge.

- Vi har allerede nogle investorer, der har vist interesse efter i fredags. Jeg har et par mails, jeg skal have svaret på. Nu skal vi gå i gang med de indledende diskussioner, og se, om det kan føre til reelle tilbud, men formuleringerne i deres henvendelser gør mig optimistisk, siger Gustav Erik Skands.

SBT Aqua holder til på Scion DTU i Lyngby. Firmaet har de sidste tre år arbejdet på at gøre deres produkt klar med testforløb. De forventer nu salg inden for det næste halve år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079