Året der gik – vinteren skudt i gang med bulder og brag
For nogen gik det godt – for andre mindre godt. Vinteren bød på masser af op- og nedture for de danske elektronikvirksomheder.
Der var også udskiftning på direktionsgangen hos GPV. Virksomhedens nye direktør Bo Lybæk lavede en større ledelsesrokade som en af sine første handlinger hos elektronik- og mekanikproducenten ( Tre direktører træder ud af GPV’s direktion ).
Ny ledelse skulle der også til hos GN Resound, der efter der efter det mislykkede salg af virksomheden til konkurrenten Sonova skulle tilbage på sporet. Derfor hentede man bestyrelsesmedlem Mike van der Wallen ind for at løse den opgave ( Ny direktør for GN Resound fundet ).
Hos en anden virksomhed i høreapparatsbranchen skete der også omvæltninger. Hos Sonion sagde ejerne, en gruppe af kapitalfonde, nemlig ja til et tilbud om at sælge virksomheden til en amerikansk elektronikvirksomhed ( Sonion solgt for to milliarder ).
Helt så meget var der ikke at glæde sig over hos konkurrenten Oticon. Her skulle der nemlig rationaliseringer til, og da virksomheden valgte at flytte en del af produktionen til Polen, kostede det 100 arbejdspladser i Thy ( Massefyringer hos Oticon ).
Det dilemma stod man ikke i hos Sønderborg-virksomheden Danimex. Her kunne man nemlig ikke få medarbejdere nok til at følge med efterspørgslen, hvilket faktisk betød, at man måtte dæmpe sine forventninger til væksten ( Mangel på medarbejdere dæmper væksten hos Danimex ).
Vækst var der også masser af hos nordjyske Mekoprint, der i februar kunne melde om solid fremgang i omsætningen. Og endnu vigtigere så var man blevet bedre til at tjene penge, hvilket betød en flerdobling af overskuddet ( Mekoprint firedobler overskuddet ).
Udsigt til kraftig fremgang var der også hos den fynske forsvarsleverandør Falck Schmidt. Her tegnede en ordre til det finske forsvar nemlig så lovende, at den i bedste fald kunne indbringe et trecifret millionbeløb ( Stor ordre kan fordoble Falck Schmidt ).
Også hos Danmarks største aktør inden for forsvarsindustrien, Terma, var der fart på. Det tætte samarbejde med amerikanske Lockheed Martin om udviklingen af Joint Strike Fighter betød, at Terma ville investere 100 mio. kr. i udviklingen af virksomhedens fabrik i Grenå ( Terma vil fordoble Grenå-fabrik ).
Netop kampen om, hvem der i fremtiden skal levere kampfly, til det danske forsvar blev skærpet i vinter. Her meldte Lockheed Martins konkurrent, svenske Saab, ud, at man kunne levere Gripen-flyet til en fast pris, og herigennem håbede man på at kunne overbevise de danske politikere ( Gripen-fly vil koste Danmark 22 milliarder ).
I morgen går Electronics Supply foråret i møde og fortsætter beretningen om året, der gik og de mest læste artikler i nyhedsbrevet.