23948sdkhjf

Iværksætter 3D-printer sin egen produktionslinje

’Brug-og-smid-væk’-løsning skal sikre hardwareiværksætter bl.a. forretningsudvikling, adgang til investorer og en halv million
Copenhagen Nanosystems (CphNano) er en af 20 deltagende virksomheder i Danish Tech Challenge 2016, Danmarks eneste forløb udelukkende for iværksættere, der arbejder med hardware.

Udover at gør brug af en helt nyudviklet fotonisk krystal sensor har CphNano også selv udviklet, 3D-printet og bygget deres egen produktionslinje.

Emil Højlund-Nielsen, PhD og CEO hos CphNano fortæller stolt om produktet, som man er ved at færdigudvikle og kommercialisere:

- NanoCuvetten er en ny type ’brug-og-
I test hos dansk producent
- Der er allerede underskrevet NDA med en dansk farmaceutisk produktionsvirksomhed, hvor produktet testes i deres kvalitetskontrol, fortæller Emil Højlund-Nielsen begejstret om CphNanos produkt.

Direktøren for CphNano tilføjer, at det årlige verdensmarked for denne type produkter ifølge BCC Research er i milliardklassen.
smid-væk’ cuvette til fotospektroskopi, som gør det muligt at analysere farveløse kemiske processer, såsom ændringer i sukker-, protein- eller saltkoncentration. Produktet består af NanoCuvetten som forbrugsvare og tilhørende software, og er kompatibel med hardware fra alle globale producenter af fotospektrometre. NanoCuvetten er baseret på en patenteret fotonisk krystal sensor udviklet på DTU.

Har udviklet sin egen 3D-printer og produktionslinje
For hurtigt at komme i gang med de første serier af produkter har CphNano valgt at designe, 3D-printe og bygge deres egen produktionslinje – og som om det ikke er nok, så har de også udviklet deres egen 3D-printer, der kan printe komponenterne i de dimensioner, som de har behov for.

- Vi har valgt en løsning, hvor vi bygger produktionslinjen i kuber af 60x60cm, og på den måde kan vi nemt opskalere produktionen ved blot at tilføje et modul mere til f.eks. montering af krystal sensoren eller et ekstra pakkemodul. Modulerne styres af en Arduino-enhed, og ud over de 3D-printede komponenter, så er hovedparten af alle andre dele standardprodukter fundet på RS Components’ hjemmeside, fortæller Emil Højland-Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078