23948sdkhjf

API Marine satser på Asien

Aalborg-virksomheden, der producerer sensorer og automationssystemer til måling i tankskibe, udvider porteføljen og satser på 30-40 procents vækst i Asien
I dag sejler mere end 300 nybygninger rundt med sensorer og integrerede automationssystemer (IAS) fra Aalborg-virksomheden API Marine, som kan måle og overvåge niveau, tryk og temperaturer i olie- og kemikalietanke.

Det er dog langt fra nok - målsætningen er at øge det antal med 30-40 procent i de kommende år, efter at virksomhedens ingeniører har udviklet en radar, som ofte efterspørges af kunderne:

- Radaren sender en lydbølge ned i tanken og kan via en refleksion måle niveauet i tanken. Det er en teknologi, der efterspørges i langt hovedparten af specifikationerne fra både værfter og rederierne, så det er en utrolig vigtig produkttilføjelse for os for at kunne sælge flere af vores integrerede systemer, der ofte indeholder op til 100 sensorer for hvert skibs installation. Med den nye radar vil vi således få adgang til en langt større del af markedet, siger Allan Lydersen, salgsdirektør hos API Marine.

Står selv for produktion
API Marine og deres 20 ansatte udvikler og producerer selv både sensorer, kontrolkabinetter og den software, som ligger i systemet og bruges på computeren for at monitorere sensorerne. Systemet sælges til nybygninger og derfor er de primære kunder europæiske redere i Kina og Korea, der lægger vægt på kvalitet.

Med den nye radarteknologi, som virksomheden tidligere måtte tilkøbe udefra, er produktporteføljen nu fuldendt for API Marine. Virksomheden har med hjælp fra Business Aalborg fået 75.000 kroner i tilskud fra Det Maritime Vækstprogram hos Marcod til at udarbejde en vækstplan for det nye produkt.

- Vi har ad den vej fået hjælp fra en ekstern konsulent til at analysere markedet, kortlægge en vækstplan for det konkrete produkt samt undersøge, hvilke nye markedsandele vi vil kunne hente med det. Det har helt sikkert sat fart i processen, siger Allan Lydersen.

Kilde: API Marine

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095