23948sdkhjf

Tavlebyggere får nye muligheder

Rittal tilbyder en bred vifte af muligheder for at optimere tavlebyggerens produktion.
Hvis du siger Rittal, så siger du skabe, strømfordeling, køling og lys til tavlebyggere.

Men Rittal har i øjeblikket fokus på processen rundt om kerneproduktet, og de nye tanker og tendenser blev på Automatik-messen i Brøndby tidligfere i september præsenteret inde i den bus, som Rittal havde rullet op foran indgangen til Brøndby Hallen.

Inde i bussen var salgschef Henrik Hansen fra Rittal klar til at fortælle om det koncept, som Rittal selv kalder Rittal Automation System. Det går i al sin enkelthed ud på at hjælpe de danske tavlebyggere med at få øjnene op for de mange muligheder for at optimere produktionen ved at automatisere.

- Vi vil gerne lidt væk fra tankegangen om, at vi bare leverer en kasse og et skab til tavlebyggeren. Det gør vi stadig, det er vores kerneprodukt, men hvis tavlebyggeren skal kunne konkurrere med Kina, så skal man tænke i løsninger og i stedet kigge på sine projekter som en helhed, siger Henrik Hansen.

En bred vifte
Viften af automatiserede smarte løsninger fra Rittal er bred. For den rækker helt fra en enmandsbetjent løftevogn, der gør det muligt for tavlebyggeren at montere et gulvskab alene, og helt op til maskinanlægget Averex, der er et fuldautomatisk tavlebyggeranlæg, som lige nu udvikles på prototypestadiet et par steder i Europa.

Averex arbejder ud fra en fil og et diagram skabt af tavlebyggere i eksempelvis softwaren Eplan, og så bygger anlægget selv hele tavlen op fra bunden.

- Sådan en fuldautomatisk maskine er naturligvis kun interessant for de tavlebyggere, som har en rigtig stor produktion, men der er mange skridt at tage, når det handler om automation. Når en mand alene kan sætte en sokkel på et stort gulvskab, hvis han har det rigtige løfteudstyr, er det jo også et skridt på vejen mod at minimere omkostningerne, siger Henrik Hansen.

Kort tilbagebetalingstid
Når det handler om fuldautomatiske maskiner, så tilbyder Rittal også mekaniske bearbejdningsanlæg til omkring 1 mio. kr. Den maskine bygger ikke selve tavlen, som Averex gør, men maskinen fræser tavler ud fra de 3D-tegninger, som tavlebyggeren selv har skabt.

- Det mekaniske bearbejdningsanlæg kører direkte i sammenhæng med den virtuelle tegning af tavlen, og den er faktisk en mulighed for mange tavlebyggere i Danmark. Man bliver overrasket over, at tilbagebetalingstiden ved egen tavlefræser er overraskende kort. Der skal forholdsvis få tavler til, før det kan betale sig med en automatiseret fræser, siger Henrik Hansen.

Derudover tilbyder Rittal også at overtage selve arbejdet med at fræse tavlen. Det sker på Rittals eget produktionsanlæg i Sverige ved Ängelholm, hvor maskinbyggeren uploader sin fil med sin virtuelle prototype på tavlen og derefter får tilsendt selve tavlen samt alle nødvendige komponenter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079