MiR er ved at blive voksen
Efterspørgslen vokser, så MiR har sat produktionen af de mobile robotter i system.
4
Billeder
Thomas Løgstrup er ved at færdigmontere en MiR-robot. Thomas Løgstrup er MiR’s første egentlige produktionsmedarbejder. Han blev ansat i januar. Nu er der tre produktionsmedarbejdere. MiR arbejder løbende med at forenkle det indre design i robotten, så den bliver nemmere at producere. Foto/Eskil Mann Sørensen.
Sidste år blev der håndbygget omkring 50 MiR100-robotter, og da tog det en uge at producere en robot.
Men nu vokser efterspørgslen, og der skal produceres hurtigere. MiR skal i højere grad være en produktionsvirksomhed. Der er nu ansat tre deciderede produktionsmedarbejdere, og virksomheden i Odense er nu oppe på 25 medarbejdere.
Mens der sidste år i alt blev produceret godt 50 robotter, så er der allerede produceret mere end 60 i år, og virksomheden regner med at nå 200 i år. MiR har ansat elektroingeniør Flemming Thinggaard som produktionschef.
- Flemming har sørget for at lave en effektiv produktion. Alle ledninger er skåret til, så de ligger klar i den rigtige længde. Det er hans fortjeneste, at vi nu kører en lean produktion. Han taler ikke om lean, han gør det bare, smiler teknisk direktør og stifter Niels Jul Jacobsen.
Den mere effektive produktion har resulteret i, at det nu kun tager én dag at producere en robot.
- Det tager cirka otte timer at samle en robot i dag. Det vil vi gerne have bragt yderligere ned til fire timer. Vi er ved at undersøge, hvad der skal til for, at vi kan nå derned. Der kan godt blive tale om mindre designændringer for at gøre det muligt, siger Niels Jul Jacobsen.
Fokus på kvalitet
- Fordi vi nu producerer hurtigere, har vi meget fokus på at holde kvaliteten. Vi er inde i en ny fase.
Niels Jul Jacobsen har travlt denne morgen, hvor den ene og den anden stiller tekniske spørgsmål. Fra Tyskland ringer en af MiR’s agenter og spørger, hvor en bestemt ledning skal sidde, når man opgraderer en MiR100-robot. Niels Jul Jacobsen sætter sig ned på gulvet for at se det sted, hvor ledningen skal sættes i, mens han spørger produktionsmedarbejder Thomas Løgstrup om detaljerne, og så svarer han tyskeren på engelsk i telefonen.
Større bygning
MiR har lige rundet medarbejder nummer 25, og Niels Jul Jacobsen regner med, at virksomheden når nogle-og-tredive medarbejdere i år.
Så det kniber med pladsen. Produktionshallen bruges også som kantine. Virksomheden er i gang med at flytte til en ny bygning i Tietgenbyen, også i Odense. Den ny bygning er på 1.200 kvadratmeter, dobbelt så meget som hidtil.
- Vi regner med at fordoble omsætningen hvert år de kommende år, siger Niels Jul Jacobsen.