Dansk satellit-software binder verden sammen
Ticra og administrerende direktør Michael Lumholt har igennem Dansk Industri fået en ekstra platform, hvor virksomheden kan vise sine softwareløsninger frem og komme i kontakt med nye kunder.
Hvad er jeres styrke?
- TICRAs styrke er vores medarbejdere, hvor vi har samlet en af de største koncentrationer af specialviden i verden om et nicheområde, der er radiobølgers spredning i strukturer. Ved hjælp af vores software kan man målrette radiobølgerne udsendt fra en satellit, så de præcist sendes ned til et bestemt land eller område på jorden. Det sker ved at lave en lang række små buler i satellit-antennens overflade, som sender signalet uden om for eksempel et havområde, hvor der ikke er nogen tv-kunder. Vores software er anvendt til at designe langt hovedparten af de satellitter, som sender tv-signaler ned til parabolantennerne på hustagene.
- Vi leverer en række softwareprodukter, som anvendes i alle virksomheder i verden, som bygger store satellitter samt i organisationer som NASA og ESA (European Space Agency). Vi deltager også i teknologiudviklingsprojekter, og den synergi vi har mellem produkter og udviklingsprojekter, giver os en konkurrencefordel.
Hvad er jeres største udfordring?
- Internt er vores største udfordring at have de rette ressourcer tilgængelige på rette tid, blandt andet fordi vi også yder support til vores kunder, som kan trække på vores medarbejdere og specialviden. Det betyder, at vi ofte må rykke medarbejdere rundt mellem forskning, udvikling, support og softwareudvikling. Dertil kommer, at der inden for vores felt er en forholdsvis lang oplæringstid.
Hvor er I om fem år?
- Vi forventer at have øget omsætningen og antallet af medarbejdere med 50 procent. Vores mål er fortsat at være den foretrukne softwareleverandør hos de store satellitproducenter samtidig med, at vi udvider til beslægtede områder. I øjeblikket sigter vi blandt andet mod virksomheder som Google og Facebook, der arbejder med nye kommunikationsplatforme, som vi kan være med til at understøtte.
Hvorfor valgte I at melde jer ind i DI?
- Vi meldte os ind i DI, da det giver os en unik viden og hjælp til at dyrke vores business-to-business netværk – særligt til udenlandske forsvarskunder. Igennem DI kan vi deltage i møder i Danmark og udlandet, hvor vi kommer i kontakt med nye kunder.
Hvordan bruger I DI?
- Vi bruger DI – og specielt FAD’s arbejde (Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark, red.) – til at udbrede kendskabet til vores virksomhed. Samtidig støtter vi aktivt DI’s arbejde med at forbedre rumindustriens rammebetingelser. Som eksempel er DI aktiv til at fremføre vores industris synspunkter i forbindelse med regeringens kommende strategi for Danmark i rummet.
Ticra
Erhvervsdrivende fond, grundlagt i 1971
Omsætning i 2015: 26 millioner kroner
Medlem af DI siden 2003. Er i DI en del af Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark, FAD
Leverer softwareprodukter, som satellitproducenter bruger til at udforme antenner. Kunderne kan derudover tegne supportkontrakter.
Har 22 medarbejdere på kontoret i centrum af København
Erhvervsdrivende fond, grundlagt i 1971
Omsætning i 2015: 26 millioner kroner
Medlem af DI siden 2003. Er i DI en del af Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark, FAD
Leverer softwareprodukter, som satellitproducenter bruger til at udforme antenner. Kunderne kan derudover tegne supportkontrakter.
Har 22 medarbejdere på kontoret i centrum af København
Artiklen er skrevet af Niels Brandt Petersen og er oprindeligt bragt på DI Business' hjemmeside .