23948sdkhjf

Produktnyhed: Ny LabVIEW 8.6 accelererer test af trådløst udstyr

National Instruments nye version 8.6 af firmaets populære grafiske LabVIEW-systemdesignplatform er forsynet med ny FPGA- og multi-core Intellectual Property (IP) og support til ny FPGA-baseret hardware fra National Instruments.
National Instruments lancerer nu LabVIEW 8.6, der er en ny og kraftig opdateret version af firmaets populære grafiske LabVIEW-systemdesignplatform til test, kontrol og indlejret systemudvikling. LabVIEW 8.6 bygger på det grafiske LabVIEW-programmeringssprogs medfødte parallelle natur og indeholder nye værktøjer, der gør det lettere for ingeniø-rer og forskere at udnytte fordelene ved de slagkraftige multi-core processorer og FPGA’ere (Field-Programmable Ga-te-Arrays).

LabVIEW 8.6 er forsynet med nye Intellectual Property (IP) værktøjer som fx multicore-optimerede analysefunktioner og FPGA-features, der reducerer kompileringstiden og giver en hurtig integration af eksisterende IP-kerner, sænker barrieren for udvikling af FPGA-baserede indlejrede systemer og reducerer den krævede udviklingstid til komplekse applikationer som fx test af trådløst udstyr.

Nye IP-værktøjer til hurtig udvikling af FPGA-baserede applikationer
Med de nye features i LabVIEW FPGA 8.6 modulet og National Instruments FPGA-baserede hardware kan ingeniører reducere udviklingstiden og omkostningerne markant ved at anvende i hundredvis af grafiske FPGA IP-blokke til sig-nalprocessering, kontrol og kommunikation. LabVIEW 8.6 er forsynet med ny fixed-point IP, inkl. en FFT (Fast Fourier Transform) IP-kerne, der gør det lettere for ingeniører at aflaste spektrale analysefunktioner for at opnå en højere yde-evne i applikationer som fx RF test.

For at forbedre brugerens FPGA-udviklingseffektivitet indeholder LabVIEW 8.6 også en ny såkaldt ”Component-Level IP” (CLIP) Node, der gør det let at importere eksisterende VHDL IP i LabVIEW FPGA modulet. Med den nye system-niveau simulering i LabVIEW 8.6 kan ingeniører evaluere den behavioristiske funktionalitet for det komplette system, inkl. FPGA-, mikroprocessor- og værtsinterfacekode. Ingeniører kan endvidere simulere interaktionen mellem en indlej-ret enhed eller kreds og det omgivende miljø ved anvendelse af statiske datainputprofiler og dynamiske systemmodel-ler.

Udnytter fordelene ved multi-core processorer til high-end designs
LabVIEW 8.6 er forsynet med en slagkraftig multi-core funktionalitet, der adresserer performance-intensive applikati-onsudfordringer som fx. ”hardware-in-the-loop”-simulering og test af softwaredefineret RF-udstyr. For at øge ydeevnen i krævende multi-core processor baserede applikationer indeholder LabVIEW 8.6 mere end 1.200 avancerede analyse-funktioner, der er optimeret til at give en hurtigere eksekvering på multi-core systemer.

Den nyeste version af National Instruments modulationsværktøj til LabVIEW er forsynet med 100 nye multi-core opti-merede analysefunktioner for at gøre det lettere for ingeniører at opbygge hurtigere RF-testsystemer. Med National Instruments LabVIEW modulationsværktøj og firmaets nyeste PXI Express RF-instrumenter er testresultaterne for mange individuelle WCDMA-målinger mere end 20 gange hurtigere end traditionelle instrumenter, og for en hel suite af WCDMA-målinger er testresultaterne op til fem gange hurtigere. Den optimerede multi-core support til LabVIEW 8.6 kan realiseres med alle LabVIEW RF-testværktøjer til gængse kommunikationsteknologier som fx WiMAX, GPS, WCDMA, GSM, EDGE, broadcast video, IEEE 802.11, Bluetooth, OFDM og MIMO med kun få eller slet ingen æn-dringer af de eksisterende softwareapplikationer.

På samme måde kan ingeniører, der udvikler kontrolsystemer, ved at anvende National Instruments nye multi-core optimerede LabVIEW 8.6 kontroldesign- og simuleringsmodul eksekvere modelbaserede simuleringer op til fem gange hurtigere på multi-core systemer.

Forbedret board-niveau design med ny single-board RIO hardware
Ved anvendelse af LabVIEW 8.6 og National Instruments nye NI Single-Board RIO platform kan ingeniører og forske-re hurtigt designe og prototypefremstille avancerede kontrolalgoritmer og indlejrede applikationer på fleksibel hardware som fx CompactRIO og dernæst overføre deres applikationer til boardniveau indlejret hardware som fx National In-struments nye NI Single-Board RIO-produkter for at komme hurtigt på markedet med deres indlejrede systemer.

Hidtil har udviklere af indlejrede systemer traditionelt været nødt til at sammenstykke eller eventuelt selv opbygge mange forskellige devicedrivere til I/O og kommunikation for at skabe et indlejret system med en real-time processor og en FPGA. Da LabVIEW 8.6 indeholder alle de nødvendige middleware-værktøjer, kan ingeniører programmere RIO-hardwarens indbyggede real-time processor, FPGA og rekonfigurerbare I/O med ét enkelt grafisk værktøj og der-med lette udviklingsarbejdet og reducere ’time-to-market’. LabVIEW-platformen kan også let udvides til grafisk pro-grammering af alle ARM-mikrocontrollerne i ARM 7, ARM 9 og Cortex-M3 familierne ved anvendelse af National Instruments specielle LabVIEW Embedded modul til ARM mikrocontrollere.

Kilde: National Instruments - http://www.ni.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062