23948sdkhjf

Håber og tror konkurrenter tager over efter Intel

Intels lukning i Aalborg efterlader ikke kun 250 uden arbejde. Et spritnyt antennelaboratorium skal også have nye lejere – interessenterne kan hurtigt komme på banen.
Meddelelsen om, at Intel lukker ned for sin afdeling i Aalborg kom bag på de fleste. Blandt andet fordi chipproducenten netop har investeret stort i et helt nyt antennelaboratorium på Novi Forskerpark ved Aalborg Universitet.

Hos Novi Forskerpark er direktør Jesper Jespersen dog fortrøstningsfuld omkring muligheden for at finde en ny lejer. For rygtet om Intels lukning er løbet hurtigt.

- Jeg håber og forventer, at der er nogle kollegaer og konkurrenter, som vil se nærmere på hvad, der ligger af know how og viden i medarbejderne og hvad, der i øvrigt ligger. Det kunne være en lignende organisation, som så har interesse i at overtage lejeforpligtigelserne, siger Jesper Jørgensen til Electronic Supply.

Forventningen om en hurtig
Intel og universitet
Intel står med lejemålet på omkring en tredjedel af den 5.000 kvadratmeter store laboratoriebygning. Chipproducenten har principielt taget deres del af bygningen i brug primo juni. Hvad de vil gøre i afviklingsperioden, står hen i det uvisse.

Den resterende del af laboratoriebygningen flytter Aalborg Universitet efter planen ind i pr. 1. oktober 2016.
afklaring knytter han blandt andet til det forhold, at en række virksomheder er flyttet for kommet tæt på netop Intel og antennelaboratoriet.

Kan blive en accelerator for vækst
Intel-lukningen kan også vise sig at blive en accelerator for virksomheder eller tilflyttere, vurderer Novi-direktøren med henvisning til blandt andet Motorolas afsked med Nordjylland og de aftagere der fulgte.

Jagten på en erstatning er sat i gang. Blandt andet er Invest in Denmark, som har et stort internationalt netværk med kontakter verden over, og nyligt etablerede Invest in Aalborg sat på sagen.

- Men det er for tidligt at sige, om nogen står klar til at overtage laboratorium og lejemål, siger Jesper Jørgensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11