23948sdkhjf

Møn Print har sagt endegyldigt farvel til maskinerne

Produktionen af print er stoppet hos Møn Print, så nu er der driftsoverskud måned efter måned.
2015 blev året, hvor Møn Print endegyldigt opgav produktionen og fuldførte omlægningen til ren handel og servicevirksomhed.

Stege-firmaets farvel til lokal produktion af print har været længe undervejs. Beslutningen blev truffet i forbindelse med et generationsskifte i 2012, hvor teknisk direktør Jan Husen og direktør Tina Pedersen overtog Møn Print.

- Der skete ufatteligt mange ting i 2012-13. Vi kunne se, at skulle vi gøre en forskel, så skulle vi være smadderdygtige til at håndtere data og ikke så meget på at foretage produktionen lokalt. For kunderne havde det ikke afgørende betydning, om vi lavede det, eller det kom fra en af vores kontraktproducenter, fortæller Jan Husen, til Electronic Supply.

Måtte synke en ekstra gang
Produktionen blev reelt lukket ned i slutningen af 2013.

- Så stod produktionsapparatet der et helt år. Vi ville se tiden an, og se om det var noget forbigående, eller om kunderne var interesseret i at få ”Made in Denmark” stemplet på produktet, siger Jan Husen.

Sådan gik det dog ikke. I stedet blev det et farvel til 50 års printhistorie på Møn. Da de sidste maskiner blev kørt væk i en lastvogn, måtte den gamle produktionsmand, Jan Husen, da også synke en ekstra gang. Men det var nødvendigt:

- Alternativet er, at man står med en printproduktion der år efter år taber konkurrencekraft, hvis der ikke investeres i den. Prisen gør, at det ikke er muligt at konkurrere på det, lyder det.

Ombygning trak tænder ud
Pludselig stod Møn Print i en helt anden position. Nu skulle der ikke længere investeres i at modernisere produktionsapparat. Til gengæld stod man med 1.300 kvadratmeter gamle produktionslokaler. De fik den helt store tur. Alt blev revet ud og bygget op igen, så der nu er kontorlokaler – inklusiv Møn Prints egne – lager, fitnesscenter og anden udlejning.

- Det har trukket tænder ud. Så jeg var glad, da det var slut, for vi var selv bygherre på projektet, siger Jan Husen.

Selvom det slugte mange ressourcer og på sin vis gik ud over kerneforretningen og kunderne, var resultatet dog ikke så slemt som frygtet. Forventningen var to millioner, men det har kun kostet det halve.

Overskud måned efter måned
En million er også hvad Møn Prints bruttoresultat er gået tilbage med i seneste regnskabsår, 2015, hvor det var 2 millioner kroner. Ressourcerne blev simpelthen brugt på arbejdet med ejendommen, lyder forklaringen. Samtidig gik bundlinjen i rødt.

Fokus er nu igen fuldt ud på kerneforretningen, og resultaterne følger med. I første kvartal af det nye regnskabsår er omsætningen ganske vist mindre, men til gengæld er den hentet på de de rigtige produkter.

- Nu sidder vi og kan se, at der er driftsoverskud hver måned. Vi er her ikke for at genere penge, men gør vi det ikke så er vi her ikke, siger Jan Husen.

Møn Print tæller i dag tre medarbejdere, der agerer rådgiver, vejleder og sparringspartner for kunderne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078