23948sdkhjf

Tekniske problemer driller stadig Aalborg-satellit

De studerende på Aalborg Universitet har nu fået kontakt med AAUSAT-II satellitten, men tekniske problemer hindrer stadig en optimal kommunikation.
AAUSAT-II satellitten, der blev sendt af sted i slutningen af april , giver stadig kvaler på Aalborg Universitet. Ganske vist har man nu kontakt med satellitten, men signalet er indtil videre meget svagt, og det får lektor Jens Dalsgaard Nielsen til at frygte, at satellittens antenne kan være blevet beskadiget under opsendelsen. Han regner dog med, at man kan modtage et mere klart signal, når man skruer op for styrken på jordstationen. For øjeblikket sender man med 75 watt, men anlægget kan tåle at sende med op til 800 watt i længere tid. Herefter håber han, at det kan lade sig gøre at stabilisere satellitten med en bedre retning for antennen. Det skriver Ingeniøren.

Endnu et problem er dog dukket op, efter man har fået kontakt til satellitten. Det har nemlig vist sig, at satellittens hovedcomputer rebooter hver tredje til fjerde time. Jens Dalsgaard Nielsen regner med, at det sker som følge af for høje temperaturer. Computeren burde ellers kunne klare den aktuelle temperatur på 45-60 grader, men en af komponenterne kan øjensynligt ikke. Problemet er dog af mindre størrelse, idet satellitten har tilstrækkelig med hukommelse til at lagre vigtige data, og tidsrummet mellem rebootningerne er tilstrækkeligt stort til, at de studerende kan udføre deres målinger.

- Projektet er faktisk en stor succes på trods af vanskelighederne. For satellitten er jo i modsætning til mange andre landes studentersatellitter bygget af studerende, og hensigten er, at de skal blive dygtige ingeniører, udtaler Jens Dalsgaard Nielsen til Ingeniøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095