23948sdkhjf

Det sker: Workshop lærer dig at stille krav til underleverandører

Få værktøjer til at stille krav til dine underleverandører på workshop om flammehæmmere den 26. januar.
Flammehæmmere bliver brugt i en lang række forbrugerprodukter, og det kan være svært at gennemskue, hvilke stoffer der bliver brugt i hvilke produkter. Endnu sværere er det at finde ud af, hvilke af dem der er problematiske.

Derfor inviterer Miljøstyrelsen til en workshop om, hvordan branchen for forbrugerelektronik i fællesskab kommer problematiske stoffer til livs. I 2016 tager Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion desuden ud og kontrollerer, om reglerne for flammehæmmere i forbrugerelektronik til børn og unge bliver overholdt.

- Det er især de halogenerede flammehæmmere, der indeholder klor og brom, i forbrugerelektronik, der har alvorlige miljø- og sundhedsmæssige skadevirkninger, fortæller Jesper Gruvmark, kemiingeniør i Miljøstyrelsen.

Få værktøjer til at stille krav til dine underleverandører
De fleste elektriske produkter, der sælges i Danmark, er importeret fra lande uden for EU. Ofte er delelementerne i produkterne produceret flere forskellige steder, og det er svært for både importører og forhandlere at gennemskue importkæden og indholdet i de produkter, de sælger. Derfor inviterer Miljøstyrelsen nu til en dialog med branchen.

- Vi vil særligt gerne i dialog med importører og forhandlere af eksempelvis computere, fjernsyn og radioer, så vi sammen med branchen kan blive klogere på, hvordan vi bedst sikrer, at reglerne bliver overholdt. På den måde kan vi nå frem til en række skræddersyede løsninger og branchespecifikke råd, der kan hjælpe importører og forhandlere med at stille krav til deres underleverandører, siger Jesper Gruvmark.

Kom på forkant med loven
Workshoppen, som afholdes tirsdag den 26. januar 2016, er en mulighed for at blive klogere på de nuværende regler og arbejdet med fremtidig regulering samt dele erfaringer på området. Og er din virksomhed blandt dem, som ikke blot vil overholde lovgivningen, men ønsker at sætte barren lidt højere, er workshoppen et rigtig godt udgangspunkt for at danne netværk.

Workshoppen er relevant for importører, forhandlere og producenter af elektronisk udstyr, indkøbere, produkt- og CSR-ansvarlige i større virksomheder, der forhandler elektronikprodukter, indkøbere i det offentlige samt interesseorganisationer.

Fakta:

Tid og sted: 26. januar 2016 fra 9:30 til 16:00 hos Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup.

Pris: Deltagelse er gratis. Der er dog et ”no-show-fee” på 500 kr. ved udeblivelse.

Tilmelding: Du kan tilmelde dig via: www.teknologisk.dk/k45048
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062