23948sdkhjf

Grundstenen bliver lagt til 5.000 m2 antennelaboratorium

Måling af trådløse signaler fra mobiltelefoner, satellitter og droner får optimale betingelser i et ganske særligt antennelaboratorium i Aalborg.
Aalborg borgmester, Novi forskerpark og entreprenørfirmaet A. Enggaard nedsænkede i dag grundstenen til et nyt, 5.000 m2 antennelaboratorium nær Aalborg Universitet. Bygningen giver måling af trådløse signaler fra mobiltelefoner, satellitter og droner optimale betingelser i det ganske særlige antennelaboratorium.

At det er en helt speciel bygning, vidner indflytterne i antennelaboratoriet om. Det er dels amerikanske Intel, der allerede har 250 ingeniører ansat i Aalborg, og dels Aalborg Universitet. De får fremover adgang til et af verdens mest avancerede testlaboratorier for fremtidens antenner.

Læs også: Intel rykker ind i ny 5.000 m2 laboratoriebygning i Aalborg

Bygningen får et 140 kvadratmeter stort tag, som kan skubbes helt til side, og en 154 kvadratmeter stor væg, som kan køres ned, så der bliver fuldstændig åbent ud til det fri. Det er noget af det, der gør opførelsen af den kommende antennebygning til en krævende opgave. Til gengæld opfylder planerne til fulde de ønsker, som Aalborg Universitets Institut for Elektroniske Systemer gennem flere år har kæmpet for at få opfyldt.

- Byggeriet er rent teknisk en meget stor udfordring, men vi har ønsket at skabe endnu bedre rammer omkring samarbejdet mellem Intel og Aalborg Universitet. Antenneforskning er i forvejen et af universitetets specialer, og laboratoriet skaber grobund for et væld af underleverandører og nye studerende til byen. Derfor har det ikke været svært for os at sige ja til projektet, siger administrerende direktør Jesper Jespersen, NOVI Forskerpark, der står bag det knap 5.000 m2 store byggeri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094