23948sdkhjf

Ambu i hemmeligt millionopgør med amerikansk topchef

Det børsnoterede danske medicoselskab Ambu har ligget i et millionstort retsopgør med en tidligere amerikansk topchef, uden at aktiemarkedet har fået besked om det. Det undrer analytikere.
Sagen drejer sig om selskabets øverste chef i USA, Frank Homa, som blev fyret i 2013. Han lagde sag an mod virksomheden med et krav om erstatning, som ifølge advokatfirmaet lød på 2 mio. dollar, knap 14 mio. kr. Det skriver skriver Finans.dk.

- Jeg kendte ikke til denne sag, siger Morten Larsen, der følger Ambu som analytiker hos ABG Sundal Collier, til mediet.

- Beløbet på 2 mio. dollar er ikke ubetydeligt for en virksomhed af denne størrelse, og medmindre Ambu havde en meget klar forventning om, at det faktiske beløb ville blive meget mindre, og sagen derfor er negligerbar, så ville jeg gerne have set det oplyst, siger han.

Sagen endte tidligere i år med et forlig, viser dokumenter fra Circuit Court of Maryland, hvor sagen blev behandlet. Ifølge Ambu-ledelsen var forliget på 1 mio. kr.

- Uden at kommentere den konkrete sag kan jeg generelt sige, at vi analytikere gerne vil have information om ekstraordinære poster, som måtte påvirke resultatet, siger Niels Leth, medicoanalytiker og aktieanalysechef i investeringsbanken Carnegie.

Ifølge professor i kapitalmarkedsret Jesper Lau Hansen fra Københavns Universitet er det springende punkt, om oplysningerne kan påvirke aktiekursen.

Ambu-topchef Lars Marcher mener, at virksomheden allerede har oplyst om sagen. Han henviser til virksomhedens seneste årsregnskab under ikke nærmere definerede »særlige poster«, hvor beløbet 1 mio. kr. optræder.

Ifølge topchefen gør det ingen forskel, at kravet oprindeligt lød på et langt større beløb.

Frank Homa ønsker ikke at kommentere sagen.
Læs mere om: Ambu
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078