23948sdkhjf

Sensorfirma lander sin hidtil største ordre

En stor, mangeårig aftale med Løvbjerg-kæden skal give firmaet SensorClip sit gennembrud.
Løvbjerg-kædens 16 supermarkeder har fået døgnovervågning af temperaturen i de mobile impulskøler. Firmaet SensorClip fra Nykøbing Mors har leveret i alt 135 enheder af systemet CoolGuard som led i den treårige aftale.

- Det har taget et halvt år at få lukket Løvbjerg-aftalen. Vi startede hos Løvbjerg på Mors med field tests med mere. Butikschefen der har på den baggrund anbefalet det til kædens bestyrelse, siger Lasse Øst, SensorClips direktør og stifter, til Electronic Supply.

CoolGuard bliver monteret i de kølere og frysere, der ikke er overvåget af et centralt overvågningssystem. Systemet kommunikerer

Lokal produktion

SensorClip har taget navn fra firmaets første produkt, SensorClip, en enhed der klipses uden på isoleringen af det kabel, den skal overvåge spændingen i.

Udviklingen af SensorClip-enheden, som kom på gaden i juni 2013, havde taget to år. Siden er der kommet mere på produktlanceringen, og firmaet har nu udviklet syv forskellige alarmer.

- Der er mange fordele ved SensorClips produkter. De overføre data via GSM nettet, baseret på M2M teknologi og roaming aftaler der dækker alle teleoperatører.
Vores produkter er nemme at operere og enkle at installere, siger Lasse Øst.

SensorClip får produceret enhederne hos TKT Electronics i Skive. Undtagelsen er de mere avancerede produkter som enheden WellGuard, som SensorClip selv har en ansat til at lave. Selv tæller SensorClip tre mand. Systemet kan supportere 100.00 enheder, og der er masser af plads til ekspansion. Pt har firmaet 700 enheder ude i drift.
via SMS og E-mail og anvender M2M teknologi. Dermed kan hver enkelt overvågningsenhed kommunikere helt uafhængigt af et centralt system.

Hvis temperaturen er uden for de tilladte grænser, og køleren skal repareres eller varerne fjernes, bliver supermarkedet alarmeret. Ifølge lovgivningen skal den enkelte fødevarebutik foretage en kontrolmåling af alle kølemøbler mindst en gang i døgnet. CoolGuard overflødiggør den manuelle måling.

Stort salgssamarbejde
Synligheden, som den store aftale med Løvbjerg ventes at give, har været den store udfordring for SensorClip.

- Der er kun os selv til at fortælle om de simple produkter. Vi har kæmpet for det, men nu er det så endelig lykkedes at få nogle store salg, siger Lasse Øst og løfter sløret for et nyt, vigtigt samarbejde.

SensorClip har indledt et samarbejde med de store grossister Sanistål og Solar om at sælge SensorClip-produkterne. De to store grossister sælger alle SensorClips syv forskellige produkter, mens SensorClip selv fokuserer salgsindsatsen på CoolGuard.

Professionel bestyrelse med til at udstikke kursen
Firmaets strategiske fokus på CoolGuard blev udarbejdet af den professionelle bestyrelse, som SensorClip etablerede sidste jul:

- Der blev lagt en strategi med bestyrelsen. Det skulle være slut med at skyde med spredehagl, og vi valgte at fokusere stærkt på ét produkt: CoolGuard. Det har så givet aftalerne med Løvbjerg, forklarer Lasse Øst.

I samarbejde med bestyrelsen har man også besluttet, at lukke for pengekassen til videre udvikling, indtil der er tjent penge til det. Et træk Lasse Øst bifalder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078