23948sdkhjf

Piratkopiering udfordrer de større virksomheder i DI Digital

Piratkopiering er en stigende trussel for danske virksomheder. Ny analyse viser, at 15 procent af DI Digitals medlemmer har fået piratkopieret deres produkter inden for de seneste fem år. Det er primært de større virksomheder, der oplever piratkopiering som en udfordring.
I en ny undersøgelse svarer 15 procent af DI Digitals medlemsvirksomheder, at deres produkter er blevet piratkopieret inden for de seneste fem år. Hermed ligger de på linje med DI’s øvrige medlemmer, hvor 14 procent har oplevet, at deres produkter er blevet piratkopieret.

- Det er primært de større virksomheder i DI Digital, der har oplevet at få piratkopieret deres produkter. Store virksomheder har oftere produkter med større intellektuel værdi eller brandværdi, hvilket gør dem til oplagte mål for piraterne. Men piratkopiering er desværre en voksende industri, og vi frygter, at flere virksomheder bliver ramt i de kommende år, siger branchedirektør Adam Lebech, DI Digital.

Reaktionen på piratkopiering er forskellig blandt DI Digitals virksomheder. De fleste virksomheder, der har fået deres produkter piratkopieret, fortæller, at de har sat ind ved at styrke kontrollen med produktionen og leverandørstyringen, og at de har øget den generelle sikkerhed ved produkterne.

Forventer mere piratkopiering i fremtiden
Piratkopiering vinder frem. Det er den klare forventning hos virksomhederne. Blandt DI Digitals medlemmer forventer 29,5 procent et øget omfang af piratkopiering, mens 28 procent af DI’s medlemmer ligeledes forventer, at omfanget med piratkopiering vil vokse i de kommende fem år.

Undersøgelsen baserer sig på svar fra DI’s virksomhedspanel. Der er svar fra 477 DI-medlemmer, heriblandt 61 af DI Digitals medlemmer, som repræsenterer et bredt udsnit af DI Digitals samlede medlemskreds på 330 virksomheder inden for it-, tele-, kommunikation- og elektronikbranchen.

Læs mere om piratkopiering i DI Indsigt: "Piratkopiering koster stadig flere arbejdspladser" .

Kilde: DI Digital - http://digital.di.dk/Pages/Forsiden.aspx

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095