23948sdkhjf

Stærkt år for instrumentproducent

ChemoMetec, som udvikler og producerer analyseinstrumenter, kom bedre gennem 2014/2015 end ventet og løftede top- og bundlinje markant.
Gode tider er blevet bedre hos Allerød-baserede ChemoMetec. Producenten af analyseinstrumenter kom ud af 2014/2015 med en omsætning, der var vokset med 35 procent og et årsresultat på 7,9 mio. kr., hele 6,8 mio. kr. bedre end året før.

Fremgangen er skabt i et år, hvor omsætningen af analyseinstrumenter til tælling og analyse af celler steg med 60 procent, hvilket afspejler en styrkelse af salgsindsatsen samt generelt bedre markedsforhold.

Samtidig dækker stigningen i den generelle omsætning over fremgang i alle regioner, med USA og Canada som højdespringeren med en fremgang på 60 procent. Europa (inkl. Danmark) fulgte efter med en omsætningsstigning på 28 procent.

Distributionsnettet i fokus

Spændende opgaver skal tiltrække ingeniør

Det seneste år er medarbejderstaben øget med fire ChemoMetec, så der nu er 39 ansatte. De nye folk er hovedsageligt kommet til i marketing og salg, men firmaet i Allerød er nu på jagt efter en maskiningeniør, fortæller Michael Eising.

Den opgave er ikke uden problemer i et marked med kamp om talenterne. Størrelsen giver dog ChemoMetec muligheder, vurderer direktøren:

- Vi er en spænende vækstforretning, hvor der modsat de større er et helt andet miljø. Man er med i hele processen, for der er kort fra beslutning til, at man går i gang.

ChemoMetec står selv for produktionen af alle analyseinstrumenter. Underleverandører fremstilling bl.a. printkort, men styring, montage, justeringog kvalitetskontrol udføres på selskabets faciliteter i Allerød. Firmaet har kapacitet til at fremstille mere end 2.000 instrumenter årligt.

- Vores væsentligste prioriteter i 2014/15 har været den fortsatte styrkelse og udbygning af ChemoMetecs distributionsnet, herunder videreudvikling af salgsorganisationerne i USA, England, Tyskland, Frankrig samt optimering af ChemoMetecs marketingfunktion med henblik på at understøtte salget med generering af nye kundeemner, siger administrerende direktør Michael Eising og fortsætter:

- Parallelt med denne indsats har vi fortsat udviklingen af et nyt high-end billedcytometer, som bygger på vores unikke kompetencer inden for dette område, ligesom vi har igangsat udviklingen af et nyt celletællingsinstrument med høj analysehastighed.

Mere udvikling og større overskud
ChemoMetec har en relativt stor udviklingsafdeling, hvor man finder små 30 procent af de ansatte. Ser man på resultaterne forløber udviklingen af firmaets kommende high-end billedcytometer planmæssigt og ventes på markedet i efteråret 2016. Samtidig har man påbegyndt udviklingen af et nyt celletællingsinstrument med høj analysehastighed i andet halvår 2014/2015.

I det igangværende regnskabsår har ChemoMetec planer om at investere mellem ni og 11 mio. kr. i produktudvikling, produktionsanlæg og immaterielle rettigheder. Det skal danne grundlag for en fortsat effektiv udvikling, produktion og patentbeskyttelse af nye innovative produkter

Økonomisk forventer firmaet en omsætning i niveauet 65-70 mio. kr. samt et driftsresultat i niveauet 10-13 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093