23948sdkhjf

Hardwaremarkedet tager et dyk

Væksten i it-branchen fortsætter de gode takter. Men hvor hardwaremarkedet sidste år toppede væksten, er der i år tilbagegang.
Softwaremarkedet har speederen i bund og driver i år væksten i it-markedet, viser nye tal fra IDC.

- Vi forventer, at omsætningen på udvikling og salg af software vil stige ganske markant, da erhvervslivet er ved at komme tilbage i vækstsporet og derfor vil øge digitaliseringen af deres forretning, siger Birgitte Hass, administrerende direktør i IT-Branchen.

Især indenfor samarbejdsværktøjer, fildeling og cloud-løsninger, er branchen i vækst. IDC forventer en fordobling af væksten på softwaremarkedet i 2015 i forhold til 2014.

- For virksomhederne handler det ikke længere kun om at få digitaliseret økonomi- eller produktionssystemerne, men i høj grad om at effektivisere og bruge den interne viden bedre. Derfor vil vi se ganske store investeringer i værktøjer, der gør det lettere at dele dokumenter og viden på tværs af landegrænser i de enkelte virksomheder, udtaler Birgitte Hass.

Erstatningssalg rykker ikke noget
Hardwaremarkedet steg ganske kraftigt i 2014, hvilket i høj grad skyldtes en høj vækst i pc-markedet da Windows XP blev udfaset, og mange virksomheder derfor opgraderede deres eksisterende hardware.

- Vi tror, at der kommer negativ vækst på hardwaremarkedet de næste år, da der ikke er det store nysalg i smartphones, pc’er eller tablets. Hardwaremarked vil hovedsageligt være drevet af erstatningssalg, hvor gammelt udstyr erstattes af nyt, hvilket ikke trækker væksten, siger Anders Elbak, Research Manager i IDC.

IDC forventer en samlet omsætning for it-branchen på omkring 90 mia. kr. i år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078