23948sdkhjf

Fynboer sagde nej til kapitalfond

Da Kruuse, leverandør af udstyr til diagnostik i veterinærbranchen, skulle finde en partner, der kunne hjælpe med at indfri ambitionen om en omsætning på 2 mia. kr., blev der foretaget klare fravalg.
Omsætningen skal vokse fra de nuværende 600 mio. kr. til 2 mia. kr. i 2020. Det er i korte træk den målsætning, som lå til grund for, at Langeskov-firmaets Kruuse valgte at søge en international investor.

Men jagten på en større bid af markedet skulle ikke give resultater for enhver pris, fortæller firmaets bestyrelsesformand siden 2009, Peter Eriksen Jensen, til finans.dk.

- Vi traf hurtigt valget om, at det ikke skulle være en kapitalfond. Det var åbenlyst for os, at vi skulle satse på et langsigtet partnerskab med et
Den amerikanske forbindelse
Kruuse, som er leverandør af udstyr og materialer til diagnostik, behandling mm. i veterinærbranchen, indgik i juni en aftale med den amerikanske koncern Henry Schein Inc.

Amerikanerne købte 85 procent af aktierne, mens medlemmer af Kruuse-familien beholdt de resterende 15 procent.

Kruuse fortsætter under Schein som et selvstændigt selskab og brand med den eksisterende ledelse og bestyrelse.
selskab, der samtidig kunne give synergier. Det var et klart ønske at føre Kruuse videre på den måde, det var kørt på tidligere, siger Peter Eriksen Jensen til mediet og fortsætter:

- Kapitalfonde ville mere have kigget på, hvordan de kunne skabe maksimal værdi på 3-5 år for så at videresælge selskabet, og det var ikke ejerkredsens ønske.

Fravalget af en kapitalfond som partner skyldtes, at familien bag Kruuse vægtede værdierne, som er grundstene i firmaet, samt de mangeårige medarbejderes sikkerhed, højere end udsigt til den hurtige fortjeneste.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078