23948sdkhjf

Mere kontrol med kemi i elektronik på vej

Miljøstyrelsen vil fra 2016 øge kontrollen med kemi i elektronik og sende flere inspektører ud til forhandlere.
For at sikre at den kemi, forbrugerne omgiver sig med, ikke er farlig, øger Miljøstyrelsen fra 2016 kontrollen med kemi i elektronik. Det sker som en del af regeringens børnekemipakke, der sætter fokus på at beskytte børn mod skadelig kemi. Det oplyser Dansk Erhverv.

Producenterne har ansvaret for, at produkterne ikke indeholder forbudte stoffer. Forhandlerne, der importerer, distribuerer eller sælger elektronikprodukter har også et ansvar. Som forhandler er det derfor vigtigt at kende de regler, der gælder for ens produkter.

Reglerne er dog ikke samlet ét sted, men findes i forskellige regelsæt. På Miljøstyrelsens hjemmeside er alle oplysningerne tilgængelige, og man kan til enhver tid henvende sig, hvis man har spørgsmål, eller brug for hjælp til at finde de krav der gælder.

Er du distributør eller forhandler?
Du betragtes som distributør eller forhandler, hvis du køber færdigt elektronik indenfor EU’s grænser, som du sælger videre til en anden virksomhed, butik eller direkte til forbrugerne.

Fra 2016 kommer der ekstra kontrol, og i denne forbindelse kan man få information om, hvad man skal forholde sig til og overholde på Miljøstyrelsen hjemmeside. Kontrollen vil blive udført som containerkontrol og hos forhandlerne. Hvis der bliver fundet ulovlige produkter, vil der blive taget kontakt op i leverandørkæden. Det nøjagtige kontrolprogram er ikke fastlagt, men der vil være fokus på produkter, som børn bruger – og det er vel at mærke ikke kun legetøj.

Læs mere om de gældende krav og kampagnen på Miljøstyrelsens hjemmeside: mst.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062