23948sdkhjf

Odense holder robotterne væk af plejehjemmet

En hjælpende hånd, en jernarm og en intelligent rollator. Tre robot-prototyper bliver nu testet i Odenses hjemmepleje.
Tre robotprototyper skal udvikle plejesektoren. Syddansk Sundhedsinnovation i Region Syddanmark og Odense Kommune tester fra denne måned en bevægelig robotarm, en jernarm og en intelligent rollator.

Odense Kommune har rekrutteret 12 testpersoner, fire til hver prototype. For at kunne teste robotterne i virkelighedsnære miljøer, er der opbygget fuldskala test-lejligheder i Syddansk Sundhedsinnovations lokaler.

Testpersonerne skal sammen med en ingeniørog designmanager fra Syddansk Sundhedsinnovation samt en forflytningsekspert og en medarbejder fra hjemmeplejen i Odense
Robot-prototyperne
Robotarmen er udviklet som en ’hjælpende hånd’, som støtter og afhjælper balanceproblemer hos den ældre. Bag robotarmen står firmaet Alten Nederland B.V.

Jernarmen er en robotteknologisk device, der understøtter dagligdags bevægelser. Svenske Bioservo Technologies AB er firmaet bag Jernarmen

Den intelligente rollator er udviklet med henblik på at understøtte den ældre i at bevæge sig rundt i hjemmet. Det hollandske firma Robocare har udviklet denne løsning.
Kommune teste prototyperne. På tværs af deres oplevelser med prototyperne skal de bl.a. give feedback til producenterne af prototyperne.

Testen er et led i EU-projektet SILVER (Supporting Independent Living for the Elderly through Robotics) om såkaldte præ-kommercielle offentlige indkøb (PCP). Det er en forholdsvis ny måde at skabe innovation på i den offentlige sektor, hvor en offentlige myndighed definerer et behov eller problem, som private virksomheder byder ind på med løsningsmodeller. De bedste produkter bliver valgt ud og går gennem en eller flere test foretaget af udbyderen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062