23948sdkhjf

Få mere ud af dine robot-investeringer

Investeringer i robotter - og ikke mindst optimering af eksisterende robotter, er altafgørende for Danmarks fremtidige konkurrenceevne. Teknologisk Institut afholdt derfor i samarbejde med RoboCluster en konference under titlen ”robotter styrker fleksibel produktion”, som stillede skarpt på best practice inden for investeringer, drift og anvendelse af robotter.
Konferencen strakte sig over to dag i november, og et af temaerne var, hvordan man får mere ud af sine investeringer i robotter. Temaet blev indledt med 10 gode råd fra ”robothviskeren” Bo Genefke fra Teknologisk Institut.

Vil man undgå faldgruber i forbindelse med robotinvesteringen, blev det blandt andet anbefalet. at man opsøger referencer og ser, hvordan en lignende løsning virker i praksis hos en virksomhed. At maskinleverandør og robotleverandør taler samme så tidligt i forløbet som muligt. At man involverer dem, som skal betjene robotten fra start. At man har en realistisk forventning til, hvor hurtigt maskinen kan indkøres. At medarbejderne skoles i brug af anlæggene, og at programmerne tilpasses opgaven.

Oplægget blev fulgt af en gennemgang af offline-programmering ved Erik Salling fra Amrose Robotics A/S. Han fortalte blandt andet om, hvordan man med offline-programmering kan sikre mere oppetid på robotten, få mere styr på robottens bevægelser, hurtigere indkøring, mindre produktionsstop og optimering af eksisterende programmer.

Se RoboClusters profil på Metal Supply.

Kilde: Robocluster - http://www.robocluster.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109