23948sdkhjf

Elektronikfirmaer utilfredse med statsstøtte til teknologiinstitutter

Tre af Danmarks største udviklingshuse kalder det konkurrenceforvridende, at det offentlige har brugt 18 mio. kr. på etableringen af et center for trådløs teknologi.
I September kunne DELTA og Teknologisk Institut afsløre, at de to teknologi-institutter har fået til opgave at oprette et center for trådløs teknologi, som blandt andet skal give rådgivnings- og udviklingshjælp til virksomheder. Det har dog fået tre af Danmarks største udviklingshuse op af stolen, og de hævder, at de services allerede tilbydes af danske virksomheder og kalder projektet for konkurrenceforvridende. Det skriver Ingeniøren.

- DELTA og Teknologisk Institut får en kæmpe startkapital til at gå ud at lave direkte konkurrenceforvridning for. Det er umuligt at konkurrere på de betingelser, men vi vil tage kampen op, udtaler Poul Eriksen, salgs- og teknologichef i udviklingshuset Develco, til Ingeniøren.

Han bakkes op af direktørerne for Prevas og Embedit, som også hæfter sig ved, at de samme services, som den nye center vil tilbyde, allerede udbydes af det private erhvervsliv, samt at der allerede findes tilstrækkelige testfaciliteter.

Lederen af det nye center, Ole Steensen, stiller sig dog uforstående over for kritikken. Han understreger, at centret ikke vil konkurrere med de private virksomheder, men i stedet yder en bred rådgivningsservice.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109