23948sdkhjf

Fuld fart på Thy El-teknik

Et opkøb af en virksomhed i 2004 er den indirekte årsag til, at Thy El-teknik nu har modtaget en af Børsens eftertragtede gazelleudnævnelser.
Det helt rigtige opkøb på det helt rigtige tidspunkt kan være med til at sende en virksomhed ind i en god vækstperiode. Det kan man skrive under på hos Thy El-teknik, hvor gazelleudnævnelsen er det synlige bevis på, at man hører til blandt de virksomheder i Danmark, der har haft størst fremgang.

- Det er første gang, vi har fået en gazelleudnævnelse. Virksomheden blev etableret i 2001, og frem til 2004 gik det langsomt med væksten. I 2004 opkøbte vi så en anden virksomhed, og det er det, der har givet den store vækst siden da, forklarer Ivan Mortensen fra Thy El-teknik.

Vækst på 476 %
I alt har væksten de seneste fire år været på prangende 476 % - et tal der først og fremmest skal tilskrives det succesfulde opkøb i 2004, og siden da har man kunnet mønstre årlige vækstrater på 5 %. Det har alt sammen været mere end rigeligt til at opfylde Børsen krav til gazellevirksomhederne.

For at komme med i det gode selskab skulle Thy El-teknik nemlig præsentere vækst i omsætningen eller bruttoresultatet i hvert af de fire foregående regnskabsår, have et sammenlagt primært resultat der er positivt samt have en fordobling i væksten eller bruttoresultatet i løbet af de seneste fire år.

- Det er da en anerkendelse at blive udnævnt til gazellevirksomhed. Men det er jo også et bevis på, at vi har haft en stor omsætningsfremgang. Og nu er det jo sådan, at man ikke kan blive gazellevirksomhed bare ved at øge omsætningen – man skal også tjene penge. Det er jo ingen sag bare at vokse, lyder det fra Ivan Mortensen, der tilføjer:

- Det påstås også, at man kan bruge det i markedsføringen, så det er nok også noget, vi skal ud og slå lidt på.

Eksporten skal øges
Selv om han ikke regner med helt de samme vækstprocenter i de kommende år, er det alligevel planen, at virksomheden skal vokse sig større.

- Vi vil forsøge at udbygge de områder, vi har tilkøbt, som blandt andet er generatorstyringer til militæret, camp light, som er belysning til teltlejre, styre- og procestavler samt procesvisualisering. Derudover skal vi gerne øge vores vækst gennem øget eksport, slutter Ivan Mortensen.

Kilde: Thy El-teknik - http://www.thyel.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109