23948sdkhjf

Danske virksomheder mangler råvarer

Udbud og efterspørgsel på flere basisråvarer er nu så langt fra hinanden, at der opstår mangelsituationer i de danske virksomheder. Samtidig truer prisstigninger på råvarerne med at underminere virksomhedens indtjening.
Olie, plast og metaller er nu så efterspurgt, at alt bliver revet væk hos leverandørerne. Danske virksomheder kan simpelthen ikke få de varer, de har behov for, og det, der kan leveres, bliver til stadigt højere priser, og det truer virksomhederne økonomisk. Det skriver Erhvervsbladet.

- Samlet set koster det her virksomhederne mange penge. Mange kan ikke bare hæve priserne, for der er hård priskonkurrence, og man risikerer at miste kunderne, udtaler Peter Arendt, som rådgiver virksomheder om blandt andet råvareindkøb, til Erhvervsbladet.

Et andet problem er, at det ofte er umuligt at skaffe tilstrækkeligt med råvarer til at holde produktionsniveauet. Hos Dansk Industri oplever man stadig oftere, at medlemsvirksomheder ikke kan få de nødvendige råvarer, eller at leverandørerne simpelthen render fra aftalerne og ikke leverer som aftalt.

Kilde: Erhvervsbladet - http://www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078