23948sdkhjf

Industrien inddrages på energikonference

I alt 1.000 industrifolk og energiforskere fra hele verden samles i næste uge i Aalborg. Modsat tidligere energikonferencer inddrages industrien i langt højere grad på dette års konference, EPE2007.
Hvis vedvarende energi og energibesparelser skal være med til at ændre energivanerne verden over, er vidensdeling et nøgleord. Netop vidensdeling er det primære formål, når omkring 1.000 forskere, industrifolk og udstillere i næste uge samles i Aalborg for at udveksle de seneste forskningsresultater og studere de nyeste energitekniske produkter. Aalborg Universitet, der er vært for Europas største energiteknikkonference EPE2007, har valgt, at konferencen i år kommer til at handle særligt meget om vindenergi.

- De mange forskningsresultater, der skal fremlægges på konferencen, beviser, at forskningen i vindenergi har medvind i disse år. I Danmark er vi langt fremme, men det er vigtigt med input udefra, så vi glæder os over, at forskere og fagfolk fra alle kontinenter er med på deltagerlisten, fortæller dekan Frede Blaabjerg fra Det Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Deltagere fra internationale virksomheder
Blandt de andre væsentlige emneområder er solceller, måling og kontrol samt det store emne effektelektronik, der omsætter elektrisk energi fra én form til en anden. Interessen for årets konference er langt større end ved den foregående, fordi Aalborg Universitet har valgt at inddrage industrien i højere grad end ved tidligere EPE-konferencer.

Internationale deltagere fortæller om de nyeste tendenser, og der afholdes såkaldte industrial sessions med repræsentanter fra internationale giganter som ABB, American Super Conductor, Areva T&D og Conveyor Team. Store danske virksomheder som Vestas, Danfoss og Grundfos er også involveret og medvirker til at give et billede af de danske kompetencer inden for energiteknologi.

- En konference som denne er med til at give danske virksomheder nem adgang til den sidste nye viden, og samtidig udbygger vi Aalborg Universitets internationale position, særligt på energiområdet, siger Frede Blaabjerg.

Kilde: Aalborg Universitet - http://www.aau.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094