23948sdkhjf

Danske robotingeniører vinder international pris

Den fjerde industrielle revolution spirer. En håndfuld af frøene er blevet sået med Teknologisk Instituts involvering i det europæiske udviklingsprojekt R5-COP, som går ud på at udvikle modulære robotsystemer, der blandt andet er hurtige at installere og omstille til nye processer.
R5-COP var ét blandt 75 ledende, europæiske forsknings- og udviklingsprojekter, som var blevet inviteret til Berlin den 10.-11. marts 2015, hvor ARTEMIS afholdt et såkaldt Co-summit.

Her blev der uddelt en pris til det projekt, der kunne kommunikere dets ambitioner, mål og - om muligt - resultater i den mest forståelige og levende måde. Den pris gik til R5-COP - repræsenteret af Teknologisk Institut, MIR og PIAP - som formåede at vinde tilskuernes hjerter og hjerner blandt andet gennem deres arbejde med at udvikle interaktionskomponenter til mobile robotplatforme.

- Vi arbejder på at udvikle et helt specielt framework - vi kalder det modular link framework - som gør det muligt at tage eksisterende mobile robotplatforme og så flytte teknologien mellem dem, så de kan udføre den samme arbejdsopgave. Vi vil med andre ord indføre fleksibilitet på et ret højt plan gennem modularitet, opsummerer teamleder Lars Dalgaard fra Teknologisk Institut.

Den danske mobilrobotproducent MIR, der er en af Teknologisk Instituts samarbejdspartnere i projektet, var også med til arrangementet i Berlin, som havde overskriften "Smart industry: Impact of software innovation".

- R5-COP-projektet passer perfekt ind i den overskrift. Vi er smart industry. Det var rart med en anerkendelse af, at man har et produkt, som kan bruges. Et produkt, som er fleksibelt og nemt at få til at interagere med andre komponenter, så den om formiddagen kan udføre én type opgave og om eftermiddagen kan udføre en anden, siger grundlæggeren af MIR, Niels Jul Jacobsen.

R5-COP-projektet er delvist finansieret af ARTEMIS-JU og InnovationsFonden.

Kilde: Teknologisk Institut - www.teknologisk.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094