23948sdkhjf

Kort nyt fra elektronikbranchen

Electronic Supply bringer kort nyt fra elektronikbranchen rundt om i verden. I dag kan du læse om bl.a. Conrad, Kitron og InCap.
Conrad investerer 56 mio. euro i logistikcenter
Teknologileverandøren Conrad Electronic gør plads til vækst og har investeret 56 mio. euro i udvidelser af lager- og udskibningskapaciten på sit logistikcenter.

Lageret er vokset med 13.000 kvadratmeter til nu 54.000 kvadratmeter. Der er blevet brugt 7.500 tons beton samt 3.000 tons stål, 500 km kabling og 10 km transportbånd. Det nye fuldt automatiserede shuttle-lagersystem er udstyret med 375 shuttles. Lageret har et oughput på op til 100.000 pakker dagligt.

Teknologisk partnerskab mellem Tobii og EyeTech
Tobii, et førende firma inden for eye tracking, og EyeTech Digital Systems, udvikler af hardware og software til eye tracking, har indegået et royalty-baseret teknologi partnerskab og licensaftale.

EyeTech får hermed adgang til Tobiis patenterede teknologi som det blot andet firma, der har en licensaftale på teknologien.

Joint Strike Fighter-kontrakt til Kitron
Kitron AS skal udvikle et test program set til evaluering og fejlfinding på F-35 Lightning II Joint Strike Fighters elektronik.

Kontrakten har en samlet værdi af 16 mio. norske kroner og er del af en fire-årig udviklingskontrakt med Northrop Grumman Corporation.

Lockheed Martin er hovedleverandør af F-35, mens Northrop Grumman udvikler kampflyets kommunikations-, navigations- og identifikations-elektronik.

Vendepunkt for InCap
InCaps omsætning var i 2014 på 18,5 mio. euro mod 25,8 mio. euro året før. Faldet i omsætning skyldes lavere produktionsvolumen særligt på firmaets fabrik i Estland.

Trods faldet i omsætningen steg InCaps profitabilitet. Overskuddet før skat var 0,3 mio. euro, en markant forbedring i forhold til 2013, hvor InCap havde et underskud på -8,3 mio. euro før skat.

Bedre profitabilitet tilskrives hovedsageligt kosteffektiviseringer, herunder fyringer og lukningen af kontorer i Tallinn og Helsingfors. InCap havde 423 ansatte ved årets udgang, 46 færre end ved årsskiftet 2013-2014.

Efter den omfattende turnaround fokuserer firmaet nu på at stabilisere driften og den økonomiske situation.

Engelsk halvlederopkøb
NXP Semiconductors køber engelske Athena SCS, som udvikler smart card-løsninger.

Købet skal styrke NXPs udbud af sikkerhedsløsninger inden for bl.a. Internet og Things og wearables.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078