23948sdkhjf

Tættere dialog mellem fynske teknologivirksomheder og forskningsmiljøerne på SDU

20 fynske it-, robot- og automations-virksomheder drøftede nye teknologier, med et felt af SDU eksperter indenfor software- og robotforskning den 28. januar.
SDU-forskerne rakte hånden frem til tekniske chefer fra de fynske it-virksomheder og inviterede til uformel sparring om virksomhedernes tekniske udfordringer. Rammen var IT & Robots workshop om morgendagens teknologiske udfordringer.

Virksomhederne gav omvendt udtryk for stor vilje til projekt- og praktikansættelser samt studiejobs-ansættelser, hvor studerende prøver kræfter med det lokale erhvervsliv.

Øget samarbejde kan styrke begge parter
- Vi oplevede en overvældende interesse for CTO-mødet fra både virksomheder og forskningsmiljøer, hvilket bekræfter os i, at der er et ønske om et stærkere samarbejde, siger Mikkel Christoffersen, forretningschef for IT & Robot hos Udvikling Fyn.

Én af de markante udfordringer, der er tilbagevendende i samarbejder mellem universiteter og virksomheder, er, at tidsopfattelserne er meget forskellige. På universitetet er et 3-årigt projekt et kort projekt, hvorimod de fleste virksomheder udelukkende har fokus på indeværende regnskabsår og et stykke ind i næste. På CTO-mødet fandt virksomheder og forskere dog fælles fodslag ved at fokusere på de teknologier, der er på vej i løbet af de næste 6-18 måneder.

Der blev budt op til dans
Temaer som ’Cloud computing’, ’billedgenkendelse’, ’Big data’, simulering af processer og user interface blev diskuteret på workshoppen, og der var flere match mellem virksomheder, der skulle prøve kræfter inden for områderne og SDU-forskere med specifik forskningskompetence på feltet.

Martin Svensson, Institutleder på IMADA, mente, at sådan et arrangement kan skabe tættere dialog mellem forskning og erhvervsliv:

- Det var rigtig fint at få mulighed for at etablere personlig kontakt til repræsentanter for så mange relevante virksomheder, og at få indblik i nogle af de problemstillinger disse virksomheder er optaget af. Og samtidig at få mulighed for at eksponere den ekspertise instituttets medarbejdere besidder. Det er starten på tættere dialog.

Efter ønske fra virksomheder og forskningsmiljøerne fortsætter rækken af CTO-møder. Næste møde forventes afviklet sidst på foråret.

Virksomhed der er interesseret i at komme på deltagerlisten til næste CTO-møde kan kontakte Susanne Brendholdt fra Udvikling Fyn på: subre@udviklingfyn.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094