23948sdkhjf

Kort nyt fra elektronikbranchen

Electronic Supply samler endnu engang kort nyt fra elektronikbranchen. I dag kan du læse om bl.a. ABB, Data Respons, Delta, Hanza, en ny nanofabrik og fremstormende kinesiske robotter.
Keytouch og ABB indgår langtidskontrakt
Keytouch Technology har fået en langtidskontrakt med ABB om levering af kontrolpaneler til ABBs fremdriftssystem til skibe på verdensplan.

Leverancerne begynder i 2015.

Nye ordrer til Data Respons
Data Respons har indgået to nye kontrakter. Den første, som har en værdi af 9 mio. norske kroner, er med en kunde inden for olieservice-markedet.

Kontrakten indeholder både nyudvikling og en udvidelse af en igangværende volumenleverance. Mere konkret drejer det sig om embedded computer solutions, der integreres i kundens slutprodukt. Leverancen løber over de kommende år.

Den anden kontrakt omfatter specialisttjenester hos en svensk teknologikoncern. Kontrakten har en foreløbig værdi af 20 mio. norske kroner med mulighed for forlængelse.

Delta Nordics udvikling overgår til Knightec
Producenten af avancerede elektroniske og elektriske systemer har indgået partnerskab med det svenske konsulent- og ingeniørfirma Knightec. Aftalen betyder, at Knightec overtager ansvaret for dele af Delta Nordics udviklingsafdeling.

Successamarbejde mellem EBV og STM
EBV Elektronik, halvlederdistributør, og STMicroelectronics, halvlederproducent slår rekord. EBV solgte i 2014 flere af STMs produkter end nogensinde før.

I 2014 var STM den hurtigst voksende partner af EBVs leverandører. Samtidig var EBV den hurtigst voksende distributør af STMs produkter i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Hanza fyrer 39
Fyringer på underleverandøren Hanzas fabrik i svenske Åtvidaberg samt en flytning af produktionsanlægget i Töreboda koster 39 personer jobbet.

Hanza oplyser, at fyringerne og flytningen er del af en strategi, der skal forbedre lønsomheden.

Nano-fabrik på vej i Lund
Produktionsanlæg til pilot-produkter inden for nanoteknik kan være på vej i Science Village i Lund tæt ved ESS og Max IV.

Anlægget, kaldet Nanova, henvender sig til virksomheder og forskere i Sverige, som ønsker at udvikle pilot produkter og produkter med industriens standarder, uden at skulle investere i dyrt udstyr. Nanova skal hermed give virksomheder mulighed for at udvikle sig fra udviklings- og opstartsforetagender til fuldskala-produktion.

Kina-robotter I overhalingsbanen
Antallet af industrirobotter i Kina overhaler Vesten om to år. Det viser nye tal fra IFR, International Federation of Robotics.

I 2017 er der dobbelt så mange robotter i Kinas fabrikker som i dag. Hvor der i dag er 200.000 industrirobotter vil det i 2017 stige til 400.000. Til sammenligning er der udsigt til, at tallet i Europas fem største økonomier vokser til 340.000 og i USA til 300.000.

Ser man på antallet af robotter i forhold til medarbejdere i industrien halter Kina bagud. Hvor der nu er 30 robotter pr 10.000 ansatte i produktionsindustrien er antallet i Tyskland 10 gang større og i Japan 11 gange så højt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125