23948sdkhjf

Awapatent etablerer selskab i Kina

Efter 118 år i Europa tager Awapatent det formelle skridt ind i Asien og etablerer egen virksomhed i Kina under navnet AWA Asia.
Selskabet åbner for forretning den 9. februar 2015 og kan tilbyde kunder fuld service med cirka ti medarbejdere på kontorer i Beijing og Hong Kong.

”Jeg er meget optimistisk omkring vores investeringer i Kina. Der er en stærk vedholdende vækst, og det er vigtigt at være til stede både for at hjælpe vores ikke-kinesiske kunder, og være tættere på vores stadig voksende antal af kineske kunder.”

- Peter Indahl, adm. direktør hos Awapatent Danmark.

- Kina har været i fokus for os i de seneste par år. Indtil nu har vi behandlet markedet og spørgsmål i forbindelse med Kina via egne konsulenter og partnere i landet, siger Peter Indahl, adm. direktør hos Awapatent Danmark.

Læs også: Pas på patenterne!

Aktiviteten inden for varemærker og patenter har i de seneste år været meget høj i Kina. Kina ønsker at blive et land med en høj grad af innovation og produktion af højteknologi. Kinas forskningsbudget har i flere år været større end USA’s, og patentmyndigheden i Kina er nu verdens største.

Klar og kraftig udvikling
Ifølge World Intellectual Property Organization (WIPO) er Kina i top både med hensyn til patenter, varemærker og design. Cirka en tredjedel patenter, en fjerdedel varemærkeansøgninger og halvdelen af ansøgninger om beskyttelse af design, kommer fra kinesiske selskaber.

- Det er en klar og kraftig udvikling. Der er en stor efterspørgsel blandt vores kunder, både om strategisk rådgivning, for eksempel i tilfælde af konflikter, og håndgribelig støtte i Kina. IP-spørgsmål er væsentlige, når det kommer til at lancere produkter og tjenester, og der findes mange IP-udfordringer i Kina, der kræver lokalt kendskab og tilstedeværelse, siger Peter Indahl.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062