23948sdkhjf

Netværksgigant: 3,2 milliarder enheder taler sammen i 2019

Om fire år er antallet af digitalt forbundne apparater syvdoblet og nå 3,2 milliarder talende køleskabe, termostater, vaskemaskiner o.l. intelligente enheder. Det viser en ny rapport fra Cisco.
Snart vil en betydelig del af alle samtaler foregå mellem maskiner. Faktisk vil antallet af enheder, der kommunikerer med hinanden, f.eks. køleskabe og termostater, syvdobles til 3,2 mia. frem til 2019. En vigtig del af disse er de såkaldte wearables, fx smarte ure, som vil femdoble i antal og nå op på 578 mio. stykker de næste fire år. Det viser en ny rapport fra it-virksomheden Cisco, der undersøger fremtiden for mobile enheder og mobiltrafik på globalt plan.

- Inden for de næste par år vil vi opleve en eksplosion i antallet af ting, der tilsluttes nettet. Det gælder både mobiltelefoner og tablets, men også enheder, der udelukkende taler med andre enheder, f.eks. wearables. Vi forventer at trafikken fra wearables vil vokse med en faktor 18 frem til 2019, udtaler Michael Nielsen, teknisk chef ved Cisco Danmark.

Wi-fi trumfer mobilnettet i 2019
Frem til 2019 vil antallet af enheder, der taler sammen, udgøre 28 pct. af det samlede antal mobile enheder. De 3,2 mia. forbundne enheder vil dog generere betydelig mindre trafik end fx smartphones og med 1,2 Exabyte pr. måned blot udgøre 5 pct. af den globale mobiltrafik.

I 2019 vil en større andel af den mobile datatrafik gå igennem wi-fi-forbindelser end det traditionelle mobilnet. Det skyldes bl.a. udbredelsen af tablets og smartphones, hvor folk vil forbruge betydeligt mere video i 2019.

- Rapporten indikerer, at wi-fi-forbindelser vil drive en større del af mobiltrafikken end det traditionelle mobilnet i 2019. Det sker i takt med, at forbrugerne i stigende grad bruger deres smarte enheder til bl.a. underholdning, men også til at have samtaler via wi-fi, som man kender det fra fx Skype, udtaler Michael Nielsen.

I 2019 vil smarte enheder udgøre 54 pct. af det samlede antal forbundne enheder, men de vil stå for hele 97 pct. af den samlede mobildatatrafik. Videostreaming på mobilen er en afgørende forklaring bag den store trafik, idet det vil udgøre 72 pct. af den samlede trafik, mens det i dag udgør 55 pct.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.072