23948sdkhjf

Universitetsidé bliver eksportsucces

Scape Technologies øger indsatsen i Tyskland og USA efter kinesisk kapitalindsprøjtning.
Potentialet i Scape Technologies har fået den kinesiske virksomhed Maxonic til at købe sig ind i det Odense-baserede firma.

Aftalen, der sikrer kineserne 22 procent af Scape Technologies samt etablerer et joint venture i Kina, er seneste skridt i firmaets godt 10-årige udvikling:

Læs også: Kinesere køber sig ind i Scape Technologies

- Vi er udsprunget fra en lys idé på Syddansk Universitet om vores teknologi. Med støtte fra HøjteknologiFonden og nu også Markedsmodningsfonden har vi udviklet virksomheden yderligere. Det er interessant, at vi nu er kommet dertil, hvor vi har fået et gennembrud i bilindustrien i Tyskland og er kommet ind på det kinesiske marked, siger Søren Bøving, CEO i Scape Technologies, til Electronic Supply.

Ressourcer til vækst var afgørende
Kapitalindsprøjtning, der følger med Maxonics aktiekøb, skal styrke Scape Technologies på både eksisterende og nye markeder.

- Tyskland er et stort marked for os, og der vil vi bruge flere ressourcer. Vi ser også USA som et meget interessant marked, forklarer Søren Bøving og understreger, at det derfor var afgørende, at aftalen sikrede det danske firma de nødvendige vækst-ressourcer:

Kinesiske opgaver helt fra start
I Kina bliver Maxionic hovedkraften i den nye joint venture, og det er i Søren Bøvings optik en stor styrke at have en partner med et endog meget stort netværk samt uvurderlig lokalkendskab. Og helt fra start taler resultaterne af det dansk-kinesiske for sig selv:

- Vi er i fuld gang med at udarbejde tilbud. Der er en 5-10 sager i gang, siger Søren Bøvig og roser den kinesiske samarbejdspartner:

- De har været hurtige til at komme i gang. Allerede da vi var i Kina og lukkede aftalen, var vi på besøg hos en stor virksomhed, vi er ved at lave en aftale med.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094