23948sdkhjf

Første open-source 3D-printet robot

Et tilskud fra Det Europæiske Forskningsråd har været med at finansiere robotten Poppy.
Det skriver EU Kommisionen i en pressemeddelelse.

Poppy er en robot, som enhver kan bygge og programmere. Det betyder, at den ikke kun er et redskab for forskere og ingeniører. Udviklerne vil lade den indgå i erhvervsuddannelsen i skolerne og give eleverne lejlighed til at eksperimentere.

Poppy blev udviklet i Frankrig af Inrias Flowers team, der udvikler computer- og robotmodeller som et middel til at forstå menneskers udviklingsprocesser.

- Der er gjort meget lidt for at udforske fordelene ved 3D-print og samspillet med it i klasseværelset. Med vores Poppy-platform tilbyder vi nu skolerne og lærerne en måde at udvikle kreativiteten blandt eleverne på inden for områder som mekanik, it, elektronik og 3D-print, siger Dr. Pierre-Yves Oudeyer, der har fået tilskud fra Det Europæiske Forskningsråd (EFR) som ny forsker i it og informatik, i pressemeddelelsen.

Byg din egen robot
Poppys krop er 3D-printet, og den styres med frit tilgængelig software. Det betyder, at brugerne hurtigt og let kan udvikle dens kropsdele og selv programmere deres robots adfærd.

- Både hardware og software er open source. Der findes ikke én enkelt Poppy humanoid robot, men lige så mange, som der er brugere. Det gør den meget attraktiv, da den har udviklet sig fra et rent teknologisk redskab til en egentlig social platform, siger Dr. Oudeyer.

Tilgængelig open source hardware og software gør det let for brugerne at eksperimentere med at bygge deres egne robotter for første gang. Poppy er nu også kompatibel med Arduino-platformen, som giver den mulighed for at kommunikere med andre former for elektronik, f.eks. intelligent beklædning, lys, sensorer og musikinstrumenter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11