23948sdkhjf

37 millioner fra Markedsmodningsfonden til jobskabelse

31 mindre virksomheder får nu 37 mio. kr. fra Markedsmodningsfonden til 15 innovative projekter. Blandt modtagerne er Vaavud, Windar Photonics, PAJ Sensor og Danrobotics.
15 projekter i 31 virksomheder har modtaget medfinansiering fra Markedsmodningsfonden. Det er penge, som skal gøre dem i stand til at test og tilpasse deres produkter eller ydelser, så de kan komme hurtigere på markedet og skabe nye arbejdspladser og vækst for virksomheden. Projekterne ventes at kaste i alt 450 nye job af sig de næste fem år.

- Fælles for de 15 projekter er, at de har potentiale til at skabe vækst, eksport og nye arbejdspladser. Pengene fra staten gør en reel forskel på, om de vil lykkes eller mislykkes med at få deres produkter og serviceydelser ud på markedet, siger Carsten Bjerg, bestyrelsesformand for Markedsmodningsfonden.

Blandt de støttede projekter finder man:
  • PAJ Sensors sensor til skibes udstødning, hvor formålet er at teste WISA-sensoren, som detekterer vand i skylleluften i røggas fra skibe. Projektet ventes efter 5 år at have en jobeffekt på 43.
  • Tuco Yacht Værfts nye energieffektive offshorefartøj i kulfiber med ASV teknologi. Projektets jobeffekt ventes efter 5 år at være 42.
  • En vindmåler fra Windar Photonics, hvor formålet er at teste og tilpasse en wind-eye-sensor og dermed måle vindretning og hastighed foran vindmøllen. Forventet jobeffekt er 65.
  • Vaavuds smartphone-vindmåler til landmænd. Forventet jobeffekt efter fem år er 18.
  • Test af et robotanlæg til sortering af metaller i findelt e-skrot fra Danrobotics. Jobeffekt efter fem år 10
  • Software til optimering på kraftvarmeværker fra Added Values. Jobeffekt efter fem år er 17.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078