23948sdkhjf

Dansk velfærdsteknologi samler kræfterne

Førende danske kompetencer inden for sundhed og velfærdsteknologi samles nu i et nationalt netværk, Welfare Tech Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi.
Ni ledende danske organisationer inden for sundhed og velfærdsteknologi samler nu kræfterne i et nationalt innovationsnetværk: Welfare Tech Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi. Det tættere samarbejde skal give danske virksomheder lettere adgang til viden og kompetencer og bane vejen for en øget kommercialisering og eksport af danske hjælpemidler, services, sundheds-it og lignende.

Netværket tager udgangspunkt i den voksende efterspørgsel efter teknologi og services, der kan hjælpe borgere med særlige behov til i højere grad at være selvhjulpne. Eksempelvis når patienter udskives fra hospitalet men stadig skal holde øje med udviklingen i deres sygdom, eller når borgere efter sygdom eller funktionsnedsættelse har behov for genoptræning og særlige pleje.

- Der er stor efterspørgsel og uudnyttet vækstpotentiale på området, som vi vil indløse gennem et tættere samarbejde mellem virksomheder og den offentlige sektor og større videndeling med forsknings- og uddannelsesinstitutionerne. Virksomhederne skal have del i den viden, der ligger på fx universiteterne og GTS-institutterne. Vi vil optimere virksomhedernes muligheder for at skabe løsninger, der tager udgangspunkt i reelle behov, med den selvhjulpne borger i centrum, og understøtte, at virksomhederne i sidste ende står med konkurrencedygtige forretningsmodeller, som kan eksporteres og skabe vækst til Danmark, siger Birgitte Dam Kræmmergaard, Zealand Care, der er formand for Welfare Tech Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi.

Det nye innovationsnetværk tager primært afsæt i efterspørgslen fra hospitaler og kommuner, men vil også arbejde med løsninger rettet mod private personer. Der er tale om udvikling og ibrugtagning af løsninger til behandling og pleje, som kan skabe bedre arbejdsgange, optimere de ofte knappe ressourcer, og ikke mindst øge livskvaliteten for den enkelte borger og patient.

En hjælpende hånd til nye markeder
Metoden er samarbejde, videndeling og netværk. Aktiviteterne vil styrke virksomhedernes muligheder for at udvikle og sælge løsninger, som bygger på den nyeste viden; og som fra start har international appel og eksportpotentiale. Netværket vil derfor bl.a. indsamle og formidle viden om standarder og regulatoriske krav, så løsningerne kan indpasses under forskellige lovgivninger, strukturer og kulturer.

- Vi vil være en hjælp for de virksomheder, der udvikler eller har færdige produkter og services til velfærdsområdet, og som gerne vil træde ud på de internationale markeder. Gennem netværket kan virksomhederne få adgang til viden og kompetente samarbejdspartnere. Det gælder helt fra begyndelsen af en udviklingsproces frem til sparring om internationale muligheder og konkrete eksportmarkeder. Rigtig meget viden er i dag lukket inde på hospitaler, i kommuner og ikke mindst på universiteter og andre videninstitutioner. Det kan være svært for virksomhederne at få adgang til denne viden og få den sat den i spil. Det vil vi ændre på, gennem tættere samarbejde, fælles offentlige-private projekter og konkrete test og afprøvninger, siger netværksleder Gunhild Sander Garsdal, Welfare Tech Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi.

Partnerne i Welfare Tech Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi markerer starten på det nationale samarbejde med et åbent kick-off-arrangement, hvor alle, både offentlige og private interesserede, kan møde nogle af netværkets nøglepersoner og høre nærmere om de planlagte aktiviteter og muligheder. Kick-off-arrangementet, Trædesten til din succes, afholdes i forbindelse med Health & Rehab Scandinavia, 10. september 2014, kl. 10:00 – 16:00 i Bella Center, København.

Bag Welfare Tech Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi står: Aalborg Kommune, Alexandra Instituttet, DELTA, MedTech Innovation Center, Syddansk Sundhedsinnovation, Syddansk Universitet, Teknologisk Institut, Væksthus Hovedstadsregionen og Welfare Tech. Welfare Tech står for den daglige ledelse mens en styregruppe, med Birgitte Dam Kræmmergaard fra Zealand Care som formand, udstikker den strategiske retning for netværket og aktiviteterne.

Innovationsnetværket har fået tildelt 12 millioner kroner fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen til aktiviteter de næste fire år. Hertil har Region Syddanmark lagt yderligere 8.9 millioner kroner, mens 176 private virksomheder har forhåndstilmeldt sig netværket.

Netværket bygger på opnåede resultater fra de to partnerskaber Lev Vel og UNIK samt velfærdsklyngen Welfare Tech.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078