23948sdkhjf

Hollandsk vindmøllepark løb med danske eksportmilliarder

Siemens Wind Power har i år lånt tre mia. kr. til hollandsk kæmpeprojekt, men de mindre virksomheder slog rekord i første halvår af 2014.
Havvindmølleparken Gemini, som Siemens Wind Power skal opføre tæt ved Hollands kyst, er det suverænt største udlån, som Eksportkreditfonden har foretaget i første halvdel af 2014. Tre milliarder kroner ud af 10 milliarder samlet, som Eksportkreditfonden har lånt ud.

Det viser et nyt halvårsregnskab, som den statslige danske kreditfond har offentliggjort. Et regnskab, som viser et overskud på 406 mio. kroner.

- På næsten alle nøgletallene lå vi lidt bedre end budgettet for første halvår. Ikke dramatisk bedre, men til den positive side. Det glæder vi os over, for det betyder, at EKF er med til at skabe vækst og arbejdspladser i de danske eksportvirksomheder, siger Anette Eberhard, direktør i Eksportkreditfonden.

Regnskabet viser også, at små og mellemstore virksomheder fylder stadig mere hos Eksportkreditfonden. Den mindste kategori udgør tre ud af fire kunder, og det er især eksportkaution, som er sikrer de mindre virksomheder noget driftskapital. I første halvår af 2014 blev der stillet næsten 2 mia. kroner til rådighed som eksportkautioner, og det er rekordhøjt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11