23948sdkhjf

Solid halvleder-vækst i Europa

Det europæiske halvledermarked voksede med 5,3 procent i andet kvartal. Især Tyskland mærker markant vækst.
Tallene er udregnet af DMASS (Distributors’ and Manufacturers’ Association of Semiconductor Specialists). De er kommet frem til, at det samlede salg af industrielle halvledere i Europa i andet kvartal endte på 1,6 mia. euro, hvilket var 5,3 procent bedre end andet kvartal 2013.

Bortset fra Frankrig, Benelux, Norden og Schweiz har der været vækst på alle markeder i Europa, og specielt det tyske stikker ud med en vækst på 11 procent. Også Østeuropa fulgte dog godt med, med en vækst på 10,8 procent. I Storbritannien steg salget med 7,3 procent og i Italien med 3,7 procent.

- Norden og Benelux var de svage punkter i sidste kvartal, mens Tyskland genvandt lidt af sin gamle styrke. Over de sidste seks måneder er billedet stabiliseret noget, men der er stadig visse risici: Frankrig udvikler sig under gennemsnittet, Benelux også, og vi kender endnu ikke effekten af sanktionerne mod Rusland på vores marked, selvom Rusland kun bidrager med 4 procent af DMASS-totalen, siger Georg Steinberger, bestyrelsesformand hos DMASS.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079