23948sdkhjf

Systematic på opkøb

Med købet af Dantek bliver Systematic Danmarks største leverandør af digitale biblioteksløsninger.
Ved opkøbet af Dantek pr. 11. august 2014 går Systematic med fuld kraft ind på biblioteksområdet.

- Vi ønsker med købet af Dantek at blive en stor og aktiv spiller i digitaliseringen af både folkeskolen og fremtidens bibliotek. Her efterspørges konstant nytænkning, innovation og nye digitale værktøjer. Med opkøbet begynder vi en rejse, hvor vi satser benhårdt på at blive den fortrukne leverandør af it-værktøjer til formidling og nyttiggørelse af al den viden, som bibliotekerne repræsenterer i både analog og digital form, siger Michael Holm, CEO hos Systematic.

Sælger og afgående administrerende direktør for Dantek, Erik Bjerregaard Christensen, udtaler om salget til Systematic:

- Jeg ser opkøbet som en anerkendelse af de resultater og den markedsposition, vi har skabt i Dantek. Med Systematics store erfaringer med offentlige it-projekter, dybe viden om softwareudvikling og servicering af mange kunder både nationalt og internationalt, i kombination med Danteks specifikke viden om biblioteksområdet, vil den nye konstellation blive en rigtig stærk international spiller af avancerede it-løsninger til bibliotekssektoren.

Dantek som selvstændig forretningsenhed
Dantek fortsætter som selvstændig forretningsenhed i Systematic-gruppen. Den fortsatte udvikling, support og drift af Danteks løsninger og betjening af alle de eksisterende kunder forbliver uændret.

Opkøbet betyder, at Martin Brøchner-Mortensen fra Systematic overtager jobbet som administrerende direktør i Dantek. For den nyudnævnte direktør bliver den første opgave at sikre, at Danteks nuværende kunder fortsat har en stabil drift af deres løsninger og får en god og effektiv service, samt at det nye Fælles Bibliotekssystem bliver udrullet som planlagt i 2015 til de 88 kommuner, der indtil videre er med i projektet. I løbet af de kommende måneder skal det organisatoriske setup være på plads, så Dantek også er klar til at konkurrere på den internationale scene.

- Det forpligter, når man fra den ene dag til den anden får ansvaret for at levere en professionel service til flere tusinde kunder. Samtidig skal vi levere det nye nationale Fælles Bibliotekssystem, der er et af de største projekter i Europa på biblioteksområdet, og som forhåbentlig skal erstatte alle kommuners eksisterende biblioteksløsninger over tid, siger Martin Brøchner-Mortensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125