23948sdkhjf

Beskedent overskud til Servodan

Opkøbet af Unotech A/S og massive omkostninger i forbindelse med udviklingen af en ny serie af sensorer har sat sit præg på den sønderjyske virksomheds seneste årsresultat.
Servodan kunne således ved udgangen af 2013 notere sig et samlet årsresultat på blot 41.000 kr., hvilket er væsentligt mindre end resultat for 2012 på knap fem mio. kr.

Den primære årsag til det stærkt reducerede årsresultat er, at virksomheden i 2013 opkøbte konkurrenten Unotech A/S. I forbindelse med opkøbet og integrationen af Unotech har Servodan således haft ekstraordinære omkostninger til advokater og lønninger. Samtidig har udfasningen af overlappende produkter hos Unotech og Servodan resulteret i ekstraordinære nedskrivninger og afskrivninger, oplyser Servodan i årsrapporten for 2013. Endelig har Servodan i 2013 også haft massive omkostninger til udviklingen af en ny serie af sensorer.

Virksomhedens ledelse betegner selv resultatet som værende mindre tilfredsstillende, men forventer at 2014, hvor Servodan lancerer flere nye produkter, vil byde på en stigning i både bruttoresultat og årsresultat.

Servodans bruttoresultat var i 2013 på 31,2 mio. kr. imod 34,3 mio. kr. året før.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093