23948sdkhjf

Lav loven for førerløse fly om…

Sådan lyder meldingen fra lederen af det danske drone-testcenter, Michael Larsen, der frygter at Danmark vil sakke bag ud i udviklingen af droner, hvis ikke lovgivningen på området bliver ændret.
Det skriver DR.dk.

Meldingen kommer efter, at Michael Larsen har set en ny rapport fra Teknologirådet, der ligeledes anbefaler en ændring af loven.

- Nu har vi ventet et halvt år på rapporten, og det er et halvt år, som er spildt i forhold til udviklingen, der sker internationalt. Derfor håber vi, at der er nogen, der kommer i arbejdstøjet nu, siger Michael Larsen.

Problemet med den eksisterende lov er, at den er lavet til fritids- og amatørflyvning og ikke tager højde for professionelle droner. Loven indeholder eksempelvis skrappe krav til, hvordan man må bruge dronerne – blandt andet skal man indhente tilladelse fra naboer, inden man sender sin drone i luften over deres huse for ikke at krænke privatlivets fred, skriver mediet.

Men den slags regler er ifølge Michael Larsen en ulempe i den internationale konkurrence. Derfor efterlyser han nu en national strategi for droner i Danmark. En strategi der kan være med til at føre testcentret, der holder til i lufthavnen i Odensen, frem i verdenfeltet. Det skriver DR.dk.

Originalartikel: http://www.dr.dk/Nyheder/Regionale/Fyn/2...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.251