23948sdkhjf

Er du forelsket... i en robot?

Om 15 år er computere på et sådant niveau, at vi mennesker reelt kan forelske os i dem. Det forudsiger chefingeniør i Google, Ray Kurzweil, der også er fremtidsforsker og har forudsagt mange hændelser gennem de seneste 25 år.
For nylig var der mediehype omkring, at en computer have bestået Turing-testen, da den angiveligt havde fået adskillige forsøgspersoner til at tro, at de var i dialog med en 13-årig dreng, hvor de i virkeligheden blot chattede med en avanceret chatbot, som er udviklet af forskere i Sankt Petersborg i Rusland.

I juni talte chefingeniør i Google, Ray Kurzweil, ved Exponential Finance Conference i New York, hvor han afslog, at Turing-testen skulle være bestået. Kurzweil mener, at præmissen med at lade en chatbot optræde som en 13-årig dreng er for begrænset til at man kan sige, at Turing-testen er bestået.

Kurzweil har allerede længe sigtet mod årstallet 2029.

- På min tidslinie vil computere være på et menneskeligt niveau, således at man kan have et forhold til dem, om 15 år - 2029, sagde Kurzweil på kongressen.

- Når jeg siger menneskeligt niveau, taler jeg om følelsesmæssig intelligens. At være i stand til at fortælle en vittighed, at være sjov, at være romantisk, at være kærlig, at være sexet - det er dét, der definerer menneskelig intelligens, sagde Kurzweil.

Flere har måske set filmen 'Her', hvor Joaquin Phoenix spiller en mand, der forelsker sig i en computer. Ifølge Kurzweil fremstiller filmen et meget realistisk scenarie.

Mange rigtige forudsigelser
Når Ray Kurzweil laver en forudsigelse, kan der være grund til at lytte. Han har tidligere forudsagt, at Sovjet-regimet ville falde som konsekvens af udbredelsen af ny kommunikationsteknologi som f.eks. internet og mobiltelefoner. Og han forudsagde i 1987, hvornår en computer ville kunne slå en stormester i skak 10 år før det skete i 1997, hvor Kasparov blev slået af IBM's Deep Bluecomputer.

Blandt Kurzweils - andre - måske kontroversielle fremtidsscenarier kan nævnes udsigten til at kunne programmere gener, så de kan bekæmpe cancer og andre sygdomme - og endda bekæmpe cellernes aldring, så mennesker kommer til at kunne leve meget længe - og tilmed være meget vitale.

I 2029 vil computere være på et niveau, hvor de vil kunne bestå Turing-testen rigtigt, og ved omkring 2045 vil computere have overhalet menneskelig intelligens i en sådan grad, at menneskers eneste mulighed for at holde trit, er at lade sig sammensmelte med de maskiner, som vi selv har skabt.

Det siger Kurzweil. Chefingeniør i Google.

Hvad tror du?

Ray Kurzweil har opfundet og udviklet den første skrivebordscanner, tekstgenkendelsessoftware, den første tekst-til-tale maskine for blinde, den første synthesizer (sampler), der lyder som et rigtigt flygel og verdens mest avancerede computersystem til talegenkendelse.

Kilde: Teknologisk Institut

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082